Aktywne Wpisy
AnnaKoweral +21
Siema potrzebuje rady,
Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower
Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower

#gielda ile co miesiąc wrzucacie Mirki?

32/100 🚽
Na tagu #gielda panuje minorowy nastrój, a wręcz panika wywołana silną korektą w sektorze technologicznym, zwłaszcza wśród producentów pamięci ('pamięciorzy' jak Micron czy SanDisk) oraz 'rakieciarzy' (ASTS, SpaceX). Użytkownicy prześcigają się w memach o wyrywaniu miedzianych rur ze ścian na uśrednianie strat oraz żartach z pękającej bańki AI. Jedynym powodem do radości jest GPW i WIG osiągający historyczne maksima (ATH), co wywołuje falę szydery z inwestorów pakujących się w amerykańskie aktywa. Dodatkową euforię wywołały doniesienia o negocjacjach japońskiego właściciela 7-Eleven w sprawie zakupu udziałów w Żabce, co wybiło jej kurs o kilkanaście procent.
Najczęściej omawiane:
🔥 Micron (MU): Użytkownicy masowo opłakują gigantyczne spadki na Micronie, który po rajdzie w dół wywołuje niekończące się dyskusje o uśrednianiu i 'męczeństwie'.
🔥 Żabka: Ogromne poruszenie wywołały doniesienia Bloomberga o tym, że właściciel sieci 7-Eleven rozważa przejęcie udziałów w Żabce, co wystrzeliło jej kurs na nowe rekordy.
🔥 ASTS: Spółka kosmiczna mocno ucierpiała przez doniesienia o rozwodnieniu kapitału, co doprowadziło do bolesnych spadków i fali uśredniania na tagu.
Topowi analitycy:
👤 @Zulf (BEARISH): "Co otwarcie 1k $ w dol."
👤 @ParadygmatYT (BEARISH): "w sumie czy ja potrzebuję auto? które tylko traci na wartości nie tak jak akcje"
👤 @JessieHeisenberg (BEARISH): "Pamięciorze"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 27950 (tydzień temu: 27723; zmiana: +227)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 570
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 317
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @perfumowyswir (57)
🥈 Najwięcej wpisów: @perfumowyswir (31)
🥉 Najwięcej komentarzy: @perfumowyswir (26)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
@KrachSmieciuchIndex: super analiza a @perfumowyswir udowadnia jak bardzojest bezrobotny
@ParadygmatYT: ja siedząc na urlopie nie mam tyle czasu na shitpost na wykopie co on a bardzo się staram xDD
@ParadygmatYT: Nawet w moim peaku tagowej aktywności nie nasrałem połowy tego, co ostatnio odwala perfumowy. 31 wpisów za ostatnie 24h? Szacun.
Jeszcze (╯︵╰,)