@Herm1t siedzę ale nie uśredniam bo mam limit wpłat na ISA wyczerpany. w------e -25% na tym co spaceX wyrabia i rozwodnieniu to jakby nic się nie stało
niestety drogo zacząłem, więc obecnie mam 35 akcji ze średnią 79, ale kusi mnie żeby dalej uśredniać. To dzisiejsze rozwodnienie to nie brzmi z tego co widzę tak źle wczytując się w to? Co myślicie?
@Herm1t: poczytaj o nich więcej, wyprzedzają spacex umowy z 60 operatorami conajmniej, technologia 2 lata przed spacex etc. będzie dobrze, nie pierwszy raz co robi -60% od ATH to samo RKLB od lat w ASTS, teraz praktycznie znowu 100% w nich rzędu dziesiątek tysięcy akcji, zrzuciłem dzisiaj wszystko tylko do nich :) trzeba dotrwać do momentu jak bete uruchomią (początek przyszłego roku), potem z górki znaczy w górę :D
@Herm1t: nie przewidzisz tego teraz, teoria jest taka że akcjonariusze SPACEX hedgują SPACEX shortem na cały koszyk space czyli: RKLB LUNR BKSY ASTS RDW PL FLY etc. spójrz sobie na każdą spółkę z tych wymienionych wykresy wyglądają identycznie 1:1 bez względu na jaki biznes
przeczekać trzeba do earning SPACEX uwolnią akcje, mechaniczny short na koszyk SPACE zejdzie, pchać będą cały czas nie ustannie w dół 2/3 tyg z lepszym/gorszym skutkiem
@Herm1t: w teori jest realne, jak dorzuci się do tego wojne iran, nasdaq zacznie spadać i snkonsoliduje się czynniki to jak najbardziej 40+ w grze, na zakupy nie czekał bym do 40 bo idealnego dołka nigdy nie ustrzelisz
@cytr0netx99: ja przyzwyczajony do bujania ale wtedy gdy wiem ze na dluzsza mete temat sie zgadza. A tutaj mam takie ziarnko niepewnosci dlatego was pytam bo przekonani sie wydajecie.
#gielda
źródło: image_picker_6C6C371D-F5CA-4171-8960-41BB14202135-34363-000002E72DB7679A
Pobierzniestety drogo zacząłem, więc obecnie mam 35 akcji ze średnią 79, ale kusi mnie żeby dalej uśredniać. To dzisiejsze rozwodnienie to nie brzmi z tego co widzę tak źle wczytując się w to? Co myślicie?
od lat w ASTS, teraz praktycznie znowu 100% w nich rzędu dziesiątek tysięcy akcji, zrzuciłem dzisiaj wszystko tylko do nich :) trzeba dotrwać do momentu jak bete uruchomią (początek przyszłego roku), potem z górki znaczy w górę :D
RKLB LUNR BKSY ASTS RDW PL FLY etc.
spójrz sobie na każdą spółkę z tych wymienionych wykresy wyglądają identycznie 1:1 bez względu na jaki biznes
przeczekać trzeba do earning SPACEX uwolnią akcje, mechaniczny short na koszyk SPACE zejdzie, pchać będą cały czas nie ustannie w dół 2/3 tyg z lepszym/gorszym skutkiem
Mieliście racje, ładnie odbiło, dobrze że nie czekałem. Az żaluje ze po same jaja nie wszedłem,