Aktywne Wpisy

gabrysianowa +148
źródło: 1000001582
Pobierz
r5678 +6
Nie ma to jak spontaniczne hobby...
Nie mam o tym zielonego pojęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tyle co podstawy z ai. Doradził też ten model.
jakby miało leżeć i obrastać kurzem to cena
Nie mam o tym zielonego pojęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tyle co podstawy z ai. Doradził też ten model.
jakby miało leżeć i obrastać kurzem to cena
źródło: temp_file8826293595966413442
Pobierz

Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower dokładnie w takim stanie jak przed zdarzeniem. Argumentuje też, że może kiedyś będzie chciała go sprzedać.
Ja nie mam problemu z tym, żeby zapłacić za realną szkodę, ale trochę nie widzę logiki w płaceniu 1000 zł za wymianę sprawnego elementu tylko dlatego, że jest porysowany.
Jak myślicie, ile realnie taki rower traci na wartości przez taką rysę? Czy faktycznie może to być 1000 zł, czy raczej mówimy o jakiejś mniejszej kwocie? Poradźcie pls
#porada #rower #gravel #szosa
Powtarzam, z 950 pln jego wartośc zeszła na max 900 pln.
powoedz ze porysowane mniej kradną a to cecha charakterystyczna
Co to w ogóle za element? Najlepiej niech ci koleżanka najlepiej poda dokładny model tego elementu to się sprawdzi w internecie ile kosztuje.
Poza tym za rower odpowiedzialny jest właściciel roweru. Mogła ustawić go tak żeby się nie przewracał, a nie mieć pretensje do calego świata bo nie chciało jej się pomyśleć
Czasami wiatr może wywrócić rower, to nie Twoja wina. Ty miałaś pilnować aby nikt nie z-----ł a nie odpowiadać za to jak stoi, bo z tego co rozumiem nie ruszałaś go tylko ona go tak zaparkowała.
Ja bym nie kontynuował znajomości z taką osobą i nie dałbym nawet 1zł.
Ryska na klamce to niska cena za informację, że koleżanka jest po prostu z-----a. Dać jej możesz co najwyżej kopa w dupę na dalszą drogę życia, może to „nauczy ją szanować innych”.