Aktywne Wpisy

Salido +309
Minął 19. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-10
Pobierz
KEjAf +762
#konowalposting #lekarz100k Opowiem Wam o mojej przygodzie z NFZ. Jak najbardziej pasuje innych rzeczy których się ostatnio dowiadujemy o tej organizacji.
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
źródło: image_2026-07-15_172802930
Pobierz

Dorosły człowiek a zachowuje się jak dziewięciolatek.
- że masz za drogi albo za tani samochód
- że masz za długie czy za krótkie włosy
i tak dalej
masz 30 lat to już powinieneś się zorientować że to jest twoja a nie ich sprawa, że nie ma potrzeby
@James2000: Ale wiesz, że tu nie o samochód chodzi, a o wpajane od małego podejście, że nic nie warto i wszystko jest bez sensu? O brak ciepłego słowa i docenienia?
Choć u mnie tak nie było, to potrafię sobie wyobrazić, że to mocno podcina skrzydła, kiedy zamiast jakiegoś zainteresowania, uznania czy dopingu od najbliższych
W ogóle kupiłeś coś co faktycznie daje prestiż, radość z jazdy, wyglada, wyróżnia Cię jakos albo po prostu jest szybkie, ma mocny silnik?
Czy kupiłeś po prostu stockowe masowe auto bez żadnej szczególnej wartości za wygórowana cene?
@James2000: no bardzo zależy jakie właśnie. Nie musi być drogie, może być wyszukane. Może być przejawem indywidualizmu, może być prestiżowe (i kosztować poniżej 150k, auto może też kosztować 350k i nie być prestiżowe), może być szybkie, może być pomnikiem motoryzacj, może być designerskie, może być agrsywne, może
@LeVentLeCri: a nie dopowiadasz sobie tego? NIe znamy sytuacji zupelnie. Imho kupil gownoauto z salonu, a pewnie nawet nie ma swojego mieszkania. I o to sie rozchodzi. O bezsensowna konsumpcje, utrata wartosci auta wynosi wiecej niz on fizycznie ma nadwyzki
@mirko_anonim: K---a, kwintesencja wykopu :D Typ zarzuca komuś, że coś sobie dopowiada, jednocześnie opiera całą swoją wypowiedź na dopowiedzianych banialukach z d--y.
@xenux: nie wiem czy się domyślasz ale ludzie piszą takie posty jak op, ogólnie uzewnętrzniaja się żeby skonfrontować sie