Aktywne Wpisy

astralkowa +79
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory
Mariuszzuk +39
źródło: 1000015163
Pobierz

![[AKTUALIZACJA] Chat Control politycy znów chcą czytać nasze prywatne wiadomości](https://wykop.pl/cdn/c3397993/fc48c0ce38341877ca018285e053a5f6d5ae28a42b66c8093f27080bd6ac030c,q80.jpg)
74/100 🚀 (wczoraj: 39)
Na tagu panuje wyraźny optymizm i ulga po ostatnich zawirowaniach. Głównym motorem napędowym jest 'pompa na bananie' (GPW) oraz niesamowite wyniki XTB ('szczur'), który bije kolejne rekordy ATH, wywołując falę euforii. Choć rano straszono 'odbiciem zdechłego kota' i wojną w Iranie podbijającą ceny ropy (co bezpośrednio dotyczy Orlenu, czyli 'olejorza'), to popołudniowe odrobienie strat przez USA i świetna postawa GPW uspokoiły nastroje. Niektórzy wciąż obawiają się o losy sektora półprzewodników (szczególnie Microna) z powodu doniesień o chińskim chipie od DeepSeek, jednak dominujące nastawienie to chęć kupowania dołków i śmianie się z tych, którzy wieszczyli długotrwałe spadki.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB (Szczur): Absolutny hit tagu. Osiągnięcie nowego ATH na poziomie 124,44 zł wywołało masową euforię i deklaracje miłości do brokera.
🔥 Micron (MU): Szeroko dyskutowany w kontekście obaw o 'pamięciorze' oraz doniesień o nowym chipie od chińskiego DeepSeek, co wywołuje lokalny sceptycyzm.
🔥 Orlen (Olejorz): Temat rozgrzany przez napięcia geopolityczne na Bliskim Wschodzie i potencjalne skutki drożejącej ropy dla krajowego giganta.
Topowi analitycy:
👤 @nabrzmialy (BEARISH): "spojrzenie tysiąca krachów"
👤 @JohnnyBezEn (BULLISH): "A mogliście siedzieć na GPW, bardzo mi Was szkoda"
👤 @Ivanaran (BULLISH): "trzeba było all in szczur i systentik a nie jakieś dywersyfikacje"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 27704 (tydzień temu: 27512; zmiana: +192)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 426 (wczoraj: 460; zmiana: -7%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 262 (wczoraj: 279; zmiana: -6%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (31)
🥈 Najwięcej wpisów: @sforce (19)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (22)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...