Aktywne Wpisy
Warcomx +200

smuteczek2000s +45
Dzień 3 walki z nawrotem depresji i myślami s*.
Na świeżo po terapii i treningu. Walczę póki czuję, że jest dla kogo i po co.
Wczoraj w nocy czułam, że się poddaję, rano wstałam z łóżka i zrozumiałam, że muszę próbować dalej wygrać z chorobą w głowie.
Jak
Na świeżo po terapii i treningu. Walczę póki czuję, że jest dla kogo i po co.
Wczoraj w nocy czułam, że się poddaję, rano wstałam z łóżka i zrozumiałam, że muszę próbować dalej wygrać z chorobą w głowie.
Jak
źródło: 1000020047
Pobierz

źródło: WhatsApp Image 2026-06-23 at 06.48.28
Pobierz"This means that deadwood in normal conditions may only have a minor role in the ignition
and spread of fire. In extreme conditions affected by prolonged dry periods a large amount of deadwood can
significantly contribute to the energy released at the fire front. Once the fine fuels have been fully combusted,
deadwood may continue burning
źródło: images (4)
Pobierz"jeśli coś da radę wyciąć, a im starsze tym lepsze, bo cenniejsze."- Nope, dla sosny w wieku >120
Nawet na logikę brutalna ingerencja w skomplikowany ekosystem MUSI powodowaćproblemy
https://conbio.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1523-1739.2009.01399.x
@pod-lesniczy: taa r----------y lasy bo stare drzewa są niebezpieczne XDDD JA P------E xD
Nie szkoda lasów, bo nikt ich nie wycina w całości, to
@pod-lesniczy: ale to ty p--------z głupoty. Umiesz mi wyjaśnić jak niby ten cytat jets argumentem w tej dyskusji? xD
źródło: image
PobierzW skrocie:
- pojawy kornika sa naturalnym zjawiskiem, a wiec z punktu widzenia ochrony przyrody korzystnym
- pojawy są wieksze w czesci gospodarowanej, nie w objetej calkowitą ochroną
- kiedy lesnicy zaczeli działąćw Puszczy to gradacja była już w trakcie, a żeby był skuteczne to muszą byc rozpoczęte na wczesniejszym etapie, wiec nie, nie "rozprzestrzeniłoby się dalej"
-
"ama gospodarka nie, bo drewno jest potrzebne, ale to że praktycznie wszystkie lasy są gospodarowane i to nawet tam gdzie sięto nie opłaca (zazwyczaj w najcenniejszych lasach) już absolutnie tak"- Nie wszystkie, te, które
a) są w
@3cytryny ten kornik to była dobra przykrywka żeby rżnąć, natura sama reguluje pewne rzeczy i może i by ten kornik zjadl
To nie chrońmy ludzi przed chorobami, kto am umrzeć ten umrze
@pod-lesniczy: tak jasne xD Jednocześnie chroni dziuplaste drzewa ale też idzie do kryminału jak nie zetnie osłabionego xDDD Gdybyś mówił o wycinaniu przy sciezkach to trzymałoby się kupy, a tak to jesteś zwykłym klaunem
Z reszta co chcesz powiedzieć, nie wycinalibyscie jakby nie groziłza to kryminał? Czy znalazłbyś 5 innych durnych wymówek?
@3cytryny: czyli jestes kretynem xD Super, pozdrawiam
@pod-lesniczy: będą jak juz wam zakazemy gospodarowania w odpowiedniej części drzewostanów. Obrzydliwi zbrodniarze.
"tak jasne xD Jednocześnie chroni dziuplaste drzewa ale też idzie do kryminału jak nie zetnie osłabionego"
Tak, witamy w Państwie