Aktywne Wpisy

mxala +21
Jakie dobre książki sci-fi polecacie przeczytać? Szukam perełek i tytułów, które naprawdę warto znać.
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction

omicronns +106

#linux #heheszki
to musi najpierw powiedzieć terminalowi że teraz będzie szukał, musi znać nazwę czego szuka, następnie wybrać z listy klikając wielokrotnie strzałki i po kilku rzędach wielkości czasu w jakim by kliknął, dopiero może uruchomić program.
No rzeczywiście oszczędność...
@keep_it_real a ciebie do używania terminala, nie potrafisz nie używaj.
@xe29gR3xL3Z1: Ale ja nie otwieram menu, mam skrót na pasku szybkiego uruchamiania. 1 (jeden) klik
@xe29gR3xL3Z1: jasna sprawa, na dodatek nie muszę uruchamiać żadnego programu żeby zobaczyć datę, godzinę czy pogodę bo to wszystko widać bez dotykania klawiatury z daleka...
źródło: pulpit
PobierzPS. to losowy pulpit z internetu ;)
źródło: comment_rKQ6nslA6spAbP6l2a9Nu1BFP8ihzHX3
Pobierz@meczace_loginy: W domu używam wyłącznie Linuxa od tylu lat że pewnie niektórzy tutaj mają mniej na karku.
A piętnuje to kolo na filmie ludzi którzy używają nowoczesnego desktopu.
Wystarczy że ja otworzę dowolny terminal i mam i skróty pod jednym klikiem i cały jego tekstowy świat.
🥹
@xe29gR3xL3Z1: Przecież dopiero co pisałem że mam tylko Linuksy w domu :P