Aktywne Wpisy

źródło: 1000031684
Pobierz
Mega_Smieszek +85
Tata do mnie zadzwonił i się pyta czy przyjadę, bo rosół gotuje i czy chce marchewke
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000031684
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#pcmasterrace #nvidia #purepc #heheszki
źródło: 5090
PobierzAle tak poza tym to #nvidiacwel i r----ć konsumenta lubią, trudno się z tym nie zgodzić.
Ta ślepa pogoń za high endem, nie rozumiem tego w ogóle, kuśka nie stanie jak będziesz mieć 2 fpsy mniej?
To jedyne karty, które są w stanie realnie uciągnąć nowe AAA w 4k/ultra przy zadowalającym klatkarzu, choć i tak przy niektórych tytułach jest słabo. Oczywiście, że można przejść grę w niższych rozdzielczościach, niższych presetach niż ultra bądź oba wymienione i jest to bardziej racjonalne,
@Kresovianin: każda jedna może się s--------ć. jasne wygięta wtyczka zwiększa szanse ale i tak można mieć ją wciśniętą do końca, bez zagięć, a koniec końców się spali bo jakiś pin będzie miał większą rezystancję.
Fundamentalnym problemem jest to co się dzieje za wtyczką, czyli jeden wielki power plane (wszystkie piny 12V łączą się
@Ralphs: I nawet do takich pakują wiecznie padające 12VHPWR bo ten konektor fundamentalnie jest z-----y ale Jensen już kompletnie zamienił sobie tlen swoimi własnymi pierdami i nigdy się nie przyznają że z-----i z tymi wtykami, 6090 dalej będzie je miało, dalej będą się fajczyć i c---a im możesz zrobić bo korpo o wartości 5 bilionów jest nietykalne.
@Ralphs: problem jest taki, że nie są xD
ale za to przynajmniej są drogie i konektory się topią xDDD
Pozdrawiam, kiedyś niedopiąłem wtyczki 8ipn na karcie która drze ponad 300W w porywach, pół roku jej to nie przeszkadzało
A jakby się skupić na tych które lubię to 5090 nadal nie ogarnia ale procesory też nie xD
ALE
Narzut na GPU się zwiększa dużo bardziej w popularnych tytułach, czyli takich gdzie nacisk na grafikę jest ogromny.
GPU kończy się szybciej i bardziej agresywnie niż CPU.
Ale to zależy od gry, są takie symulatory które 9800x3d zjadają dupą i wypluwają kilkanaście klatek a gpu jakie potrzebują do 4k to byle co za 800pln.
Late game stellaris np. jezu, mój
źródło: image
PobierzCo mnie obchodzą jakieś narzuty na CPU i GPU. Istotne jest to jak płynna jest finalnie rozgrywka.
Po prostu nie powielaj mitów o tym, że w 4k procesor nie ma znaczenia bo to nie jest prawda i wszystko zależy od gry.