Wpis z mikrobloga

✨️ Jak brak bogactwa wpływa na sens życia?
Jaki jest sens życia jak nie jesteś bogaty? Co z tego że uzbieram na fajne wakacje i w końcu zerwę się z łańcucha żeby gdzieś wyjechać jak to wszystko jest tylko kupiony czas. Nigdy nie będę częścią tych pięknych rzeczy, rezydentem w tych fajnych mieszkań przy plaży, nigdy mnie nie będzie stać żebym sobie pomieszkiwał w różnych miejscach bez stresu i chłonął to co najlepsze. Jestem tylko chwilowym aktorem w danym miejscu z opłaconym noclegiem, ograniczonym czasem i budżetem. Gdy ten tydzień, dwa minie to muszę wracać do swojego matrixa i znów ciułać każdy grosz i nastawiać budzik na 6:00. Świat ma tyle fajnych rzeczy do zaoferowania za ale żeby to życie realnie doświadczać potrzebujesz być bogaty. Mieć czas i zasoby aby eksplorować, pomieszkiwać, doświadczać, nurkować, relaksować się na jachcie, patrzeć na świat z góry albo po prostu mieć slow life patrząc z balkonu swojej willi na ocean.

#zycie #przemyslenia #filozofia #przegryw #pieniadze #praca #feels #depresja #antykapitalizm #antynatalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak brak bogactwa wpływa na sens życia? Ⓘ
Jaki jest sens życia jak ...

źródło: G7oAJ535HRh4

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to nie dla nas, dla plebsu. To dla wybranych i ustawionych, ew. ludzi z talentem i szczęściem. Dla nas jest wegetacja w bloku z dużej płyty i przynoszenie pieniędzy dla czynszojada, ew. pętla na 30 lat, po których i tak będziesz już stary i zmęczony jeszcze bardziej.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: życie ma mnóstwo możliwości i dostępnych celów, do których możemy dążyć, w których pieniądz jest tylko jednym z aktorów, a nie głównym celem.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: można do tego podejść na totalnie różny sposób, i nie uważam, żeby jeden był lepszy od drugiego, ale
Musisz mieć swoje hobby. Znalezione przez siebie, nie narzucone przez kulturę, bo tylko takie może być prawdziwe.
Może być w rozumieniu ekonomicznym, albo w poglądzie otoczenia bezcelowe, ale uwierz mi, znacznie spokojniej wygląda życie, jeśli liczysz czas od weekendowego wyjazdu na rower do następnego wyjazdu na rower (przykład z brzegu) niż
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie potrzebujesz niewiadomo jakich pieniędzy żeby miec bogate życie. Pytanie czy wolisz przeżyć życie siedząc w domku na plaży leżąc dupą do góry czy chcesz zobaczyć świat. Jeśli ta pierwsza opcja to rzeczywiście może być problem. Jeśli ta druga to sprawa łatwiejsza bo wystarczy namiot, śpiwór jakaś gotówka na szamę i lecisz łapać stopa i robisz tripa po europie szukając prac dorywczych. Mój znajomy tak robił i zwiedził praktycznie
  • Odpowiedz