Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Polacy nie uśmiechają się?
Czemu w Polsce ludzie się nie uśmiechają? Wróciłem z pobytu w USA i idę do skepu, apteki w Polsce i ludzie kamienna twarz i odpowiadają jakby byli za kare. To samo jak zagaduje kogoś na przystanku o rzecz w sumie dotyczącą autobusu to przerażeni że wgl ktoś od nich coś chce. Co się dzieje w tej Polsce? Jakaś żałoba narodowa była że wszyscy chodzą jak zombie? Niedziela zapomniałem że niehandlowa to idę rano do żabki po wodę a tam już kupują alko.. no co jest z wami.

#polska #usa #polak #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czemu w Polsce ludzie się nie uśmiechają? Wróciłem z pobytu w USA i idę do skepu, apteki w Polsce i ludzie kamienna twarz i odpowiadają jakby byli za kare. To samo jak zagaduje kogoś na przystanku o rzecz w sumie dotyczącą autobusu to przerażeni że wgl ktoś od nich coś chce. Co się dzieje w tej Polsce? Jakaś żałoba narodowa była że wszyscy chodzą jak zombie? Niedziela zapomniałem że niehandlowa to idę
  • Odpowiedz
Ale czego oczekujesz? Każdy jest zajęty swoimi sprawami, a nie ludźmi dookoła. Pierwszy raz jesteś tutaj?

@mnemonk: wytłumaczę ci, już pal licho, że jak w Holandii o coś pytałem kasjerki to była miła i uśmiechnięta, nawet jak ktoś czegoś nie wiedział, albo źle zrobił, a tutaj już nawet nie oczekuję uśmiechu, ale niech babol się krzywo nie patrzy i nie wykonuje swoich obowiązków z posturą zbitego psa albo pretensjami ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@TytanowyOdpyt: Mieszkam w Polsce całe życie i zwykle wszyscy są mili i uprzejmi, jak kogoś o coś zaczepić. W Czechach więcej gburów spotkałam. Ja bym nie generalizowała.
  • Odpowiedz