Wpis z mikrobloga

@Pralko-suszarka: pracowałem przy eventach ale raz, że to było z polecenia, a dwa, że to jest praca wyskokowa, jest event to jedziecie ekipą na miejsce i organizujecie, nieraz są to wyprawy kilkudniowe. Jak ty już masz pracę to musiałbyś być bardzo dynamiczny i mieć elastyczne godziny pracy, żeby się w to wpasować
  • Odpowiedz
  • 0
a dwa, że to jest praca wyskokowa, jest event to jedziecie ekipą na miejsce i organizujecie, nieraz są to wyprawy kilkudniowe

@Fala_Magnezu: wiem i chciałbym coś takiego doświadczyć. A biorąć pod uwagę, że musiałbym dojedżać, kilkudniowe wyjazdy były by mi bardziej na rękę niż zwykłe

Jak ty już masz
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka: a uprawiasz jakiś sport?
też myślałem o zmianie pracy że zdalnej na ewentualnie hybrydowa na większe socjalizowanie się, ale stwierdziłem że łatwiejsze będzie po prostu zapisanie się na siatkówkę/run club i chodzenie na eventy firmowe, w takich społecznościach jesteś bardziej elastyczny, a trafisz w robocie na 2 spierdoksow jedna zajęta łaskę i co podzialasz
  • Odpowiedz
Praca przy eventach wymusza socjalizację

@Pralko-suszarka: Nie chcę Cię zniechęcać i mocno trzymam kciuki za Ciebie żeby Ci się ułożyło w życiu jak najlepiej, ale w teorii mieszkanie w akademiku czy działanie w duszpasterstwie też ją poniekąd wymusza, a przynajmniej do niej zachęca, a przez obie te instytucje przewinąłem się jak cichy pierd mimo trwania w nich latami XD także w moim przypadku okoliczności okazały się nie być jedynym problemem.
  • Odpowiedz
a to nie jest tak, że w tych grupach eventowych jest duża rotacja i dużo ekip do których możesz dołączyć?

@Pralko-suszarka: nie wiem czy pytasz teraz o organizowanie eventów czy na nie chodzenie, ale no w dużej firmie rotacja jest duża, chociaż na następnych i tak spotkasz stałych bywalców i masz punkt zaczepienia, ja raz byłem na biegu firmowym to się strasznie źle bawiłem, bo z nikim nie pogadałem, a
  • Odpowiedz
  • 0
@razdwatrzy55: mówisz o dużej firmie a po chwili o jakimś kole studenckim xD Chodzi mi o duże firmy. Czy jest możliwość się tam dostać nie z bycia poleconym?

no i do takiej roboty lepiej brać laski bo o ile coś trzeba przenieść dużego to laski są bardziej skrupulatne i można też z nich zrobić frontmena

@razdwatrzy55: Skrupularność to coś co mógłbym zaoferować, w końcu praca biurowa mnie tego
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka:

Jak zwykle, jak słyszę, że ktoś gdzieś przy eventach robi to zawsze z polecenia. To jak dostać się tam jako osoba co nie ma ani znajomości ani żadnego wczesniejszego kontaktu z tego typu branżami

Widocznie to taka nepotyczno-hermetyczna branża jak lekarze
  • Odpowiedz
mówisz o dużej firmie a po chwili o jakimś kole studenckim xD Chodzi mi o duże firmy. Czy jest możliwość się tam dostać nie z bycia poleconym?

@Pralko-suszarka: przeczytaj sobie moje pierwsze zdanie:

nie wiem czy pytasz teraz o organizowanie eventów czy na nie chodzenie

Skrupularność to coś co mógłbym zaoferować, w końcu praca biurowa mnie tego
  • Odpowiedz