Wpis z mikrobloga

✨️ Zatrudnienie w Eko-Okna: Zaskakujące doświadczenie
Mireczki, trzymajcie mnie, bo zaraz nie wytrzymam z tego januszexu, jaki się odwala na Śląsku XD

Chciałem zatrudnić się na produkcji w tym słynnym kołchozie Eko-Okna w Wodzisławiu Śląskim. Dzwonię dzisiaj do biura rekrutacji, rozmawiam z panią rekruterką, a ta nagle odpala komputer, sprawdza moje dane i zaczyna brzmieć, jakby była moją byłą dziewczyną, którą zdradziłem na studniówce XD

Okazało się, że w systemie wyskoczyła jej historia z... 2022 roku (cztery lata temu!). Wtedy złożyłem CV online, ale ostatecznie zmieniłem plany i zrezygnowałem jeszcze przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy. Moja noga tam nigdy fizycznie nie postała, nie byłem ich pracownikiem, po prostu wysłałem plik przez neta i nie przyszedłem na niezobowiązujące spotkanie.

Wiecie, co mi dzisiaj ta baba powiedziała przez telefon śmiertelnie poważnym głosem?
„Ja trzeciej szansy nie daję” XDDDDDD

Normalnie jakbym ją co najmniej błagał o wybaczenie na kolanach pod oknem, a nie pytał o składanie plastikowych okien w systemie zmianowym w hali na 100 tysięcy metrów kwadratowych. W firmie, gdzie rotacja ludzi jest tak ogromna, że mielą setki CV tygodniowo, baba bawi się w życiowe mądrości i leczy własne kompleksy władzy nad kandydatem.

Świat by chyba spłonął, gdyby mnie zapisała na jutro, a ja bym znowu nie przyszedł – musiałaby poświęcić całe 5 sekund na skreślenie mojego nazwiska ołówkiem z listy stu innych osób.

Zamiast biznesowego podejścia: „chcesz pan pracować, to dawaj na rozmowę”, dostałem emocjonalnego focha i bana w systemie na całe życie, bo cztery lata temu śmiałem zmienić plany życiowe. Przynajmniej zaoszczędziłem 80 zł na taxi z Jankowic do Wodzisławia.

Rybnik i okolice, omijajcie te działy HR szerokim łukiem, bo tam pracują ludzie odklejeni od rzeczywistości.

#rybnik #wodzislaw #ekookna #januszex #pracbaza #rekrutacja #hr #zalesie #slask #patologiazmiasta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@mirko_anonim: czyli nie stawiłeś się dwukrotnie wcześniej na spotkania rekrutacyjne i dziwisz się, że okazji na olanie trzeciego nie będzie? XD

Nie szanujesz cudzego czasu, ale sam chciałbyś być potraktowany poważnie.
  • Odpowiedz