Aktywne Wpisy
lanrof2 +17

Powiedzcie dlaczego macie luksus wyczekiwania szlagiera Paragwaj-USA w środku nocy?
Ja nową robotę zaczynam dopiero w sierpniu, więc idealnie na mundial ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz
Ja nową robotę zaczynam dopiero w sierpniu, więc idealnie na mundial ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz

Mood Scent Bar
Profesjonalna obsługa, Pani dynamicznie podsuwała mi kolejne blotery na pytanie o coś na ciepłą porę – tak szybko i sprawnie to wyszło że w sumie poza kilkoma zapachami których wziąłem próbki sprawdziłem jeszcze tylko flakony Essential Parfums których nie znałem. Wróciłbym tam jeszcze przewąchać wszystko, jak widać na zdjęciach na google – spora selekcja.
Wziąłem próbki:
Comme des Garcons – 2
Pomegranoudh – Fugazzi
Mizensir - Perfect Oud Extrait
Wondervogel - 27 87
Perfumeria Quality
Obsługuje sympatyczna starsza Pani. Po opiniach wiedziałem już, że panuje tu zwyczaj wąchania z korka przed psikaniem (jak rozumiem oszczędność na soku). Dla mnie to nie problem, choć mam poczucie że korek potrafi czasem inaczej oddawać zapach ale niech będzie.
Duży wybór Xerjoffa (nie było niestety Fiero które chciałem sprawdzić), Amouage, Memo, Montale. Było też pare flakonów Creeda, no i pełno innych marek.
Powąchałem kilka zapachów Amouage, w tym Reflection i już wiem że to nie jest marka dla mnie. Nie byłem niestety na tyle przytomny żeby powąchać Beach Hut którego odlewkę kolejnego dnia zamówiłem u mirka :)
Perfumeria Impressium
Jeżeli mielibyście podczas wizyty w Poznaniu zajść tylko do jednej niszowej perfumerii to polecam tutaj – super obsługa, spędziłem tu chyba z godzinę wąchając pewnie ze 20+ zapachów i rozmawiając na luzie o perfumach. Pan z obsługi zdecydowanie zna się na temacie, wspomniałem o wykopie to może zajrzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tyle tego było, że nie pamiętam kompletnie co wąchałem, poza tym czego wziąłem próbki + God of Fire: bardzo przyjemne mango, mocno unisexowe dla mnie choć chyba widziałbym w nim raczej kobietę. Fragra wskazuje Vulcan Feu jako zapach przypominający God of Fire z 700+ łapkami w górę – kpiny :)
Odsyłam do zdjęć na google jak wygląda wnętrze i flakony w nim, na pewno z tych dostępnych na ich stronie były: Bergamoss, Carthusia, Essential Parfums, Heeley, Jacques Fath, La Closerie des Parfums, Les Indemodables, MDCI, Maison Matine, Nicolai Parfumeur Createur, Stephane Humbert, Unika.
Wziąłem próbki:
Nicolai – L’eau Mixte
Les Indemodables – Chypre Azzural
Unika - c 5
Nortean - Ertale
Nicolai – Bois Belize Intense
Nie wypowiem się jeszcze co do parametrów zapachów z próbek bo nie zdążyłem jeszcze niczego przetestować na sobie.
Przy okazji, dziękuję wszystkim za super odzew na mój post sprzed tygodnia z pytaniem o odlewki – udało się sprawnie zakupić prawie wszystko :)
#perfumy
źródło: próbki
Pobierz@Cimek: mam podobnie, w sensie bardzo mi przypadl do gustu journey ale poza nim to czuję ze moje zycie nie byloby duzo biedniejsze gdybym nic więcej od nich nie poznał xd
no dobra, overture i myths były też calkiem całkiem ale aż musialem wyszukac na fragrze jak glosowalem, bo wsrod tej marki nie