Wpis z mikrobloga

Dzięki Pepperowiczom zdobyłem mysz "Xtrfy M8" za 5 dych, co w polskich sklepach wystawiane ceny są: 400 zł, a na Amazonie 250 zł.
Ale do wyboru kolory wszystkie, bez czarnej i tej z szarymi przyciskami.
Działa bezprzewodowo oraz na kablu.

Według mnie, te zestawy kolorów nie są wybitne, np. ten biały z akcentami pasty do zębów.

Zawsze leciałem na myszkach biurowych.
Te myszki nie mają oprogramowania na komputer, wszystkie opcje są do sterowania na myszce, takie jak 8 poziomów "CPI", 3 poziomy Polling Rate (125 Hz, 500 Hz, 1000 Hz) - te 125 Hz jest fajne do super starych gier (pre 2007), które nie lubią wysokiego odświeżania myszy.
i kilka innych opcji, jak utrata działania myszy po podniesieniu 1mm lub 2mm.

Jeszcze nigdy nie miałem tak responsywnej myszki. Reaguje natychmiast, i dopiero teraz czuć płynny ruch po 144Hz monitorze.
Drugą mysz chciałem oddać wujkowi, ale nie, bo sobie jeszcze coś poprzestawia niechcący. To jest ta wada tego, że wszystkie ustawienia są na myszce zamiast w oprogramowaniu. Dla ogarniających, zaleta.

#myszki #komputery #pcmasterrace #cebuladeals
rukh - Dzięki Pepperowiczom zdobyłem mysz "Xtrfy M8" za 5 dych, co w polskich sklepac...

źródło: Mysz-Xtrfy-M8W-BLACK-01

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rukh: może i technicznie niezła, ale moja mysz za 25 zł wygląda lepiej xD nie wiem kto im to projektował, ale raczej wzrok ma podobny do Andrei Bocellego
  • Odpowiedz
  • 0
@winsxspl: Każda mysz z Action za 10-40 zł, jaką kupowałem (miałem ich z 3), się psuła po kilku tygodniach czy miesiącach. Kółko przewijało w losową stronę, środkowy przycisk robił 2 kliknięcia naraz, lewy nie reagował.

Ale to mnie też nauczyło, aby w plecaku, jak nosisz mysz, trzymać ją w jakimś futerale, aby nic w przyciski przypadkowo nie gniotło. Możliwe, że myszy by i dzisiaj jeszcze działały.

Tak samo, aby nie
  • Odpowiedz
@rukh: moja aktualna mysz pamięta jeszcze czasy przedcovidowe, zwykły najtańszy tracer kupiony bodajże w 2018 i katowany przez mamę chyba przez 4 lata a później przeze mnie do laptoka, obecnie nadal działa ale już woła o pomstę do nieba xD dwuklik od paru miesięcy się zdarza, scroll i prawy jak na razie jest w porządku, klapka baterii kompletnie już nie trzyma ale jestem januszem i na razie nie inwestuję dopóki
  • Odpowiedz
@winsxspl: Ta ma jebitnego czerwonego LED-a na kółku, a poza tym to nwm chyba pozostaje druk 3D i robienie własnej kopułki pod MX Mastera jak chce się dobrą mysz z retro kolorkiem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz