Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wychowanie wpływa na życie?
Myślicie że korelacja pomiędzy zostaniem #przegryw a wychowaniem może być większa niż z wyglądem? Chodzi mi o to, że w praktyce widzę że prawie każdy kto miał normalny dom (np. dwoje rodziców) to ogarnął się w życiu obojętnie jak wyglądał. Z drugiej strony znam wiele osób z rozbitego domu (np. rozwody, brak miłości, patola) i ciężko mówić o udanym życiu, nawet jak mieli warunki wyglądaowe. Nie kwestionuje wpływu wyglądu ale trzeba brać pod uwagę 3 rzeczy:
- ogólnie mało osób jest na prawdę brzydkich i na prawdę ładnych, większość osób jakie kiedykolwiek znałem oscyluje w granicach 4-7
- typy w okolicach 3-4 spokojnie znajdują #zwiazki, wiadomo że ogólnie nie mają powodzenia ale są w wieloletnich związkach
- wygląd często bywa dodatkiem, boosterem gdy mówimy o poznawaniu poza #tinder, gdzie spora grupa związkowców poznaje się poprzez znajomych, na studiach, w szkole, we wczesnym etapie ogólnie gdzie jest wiele punktów wspólnych.

Innymi słowy, mam teorię że jak ktoś miał w miare normalny dom to jakoś sobie radzi. Typy których kiedyś gnębili w szkole poznali sobie potem jakieś przeciętne Kasie czy Basie i tak sobie żyją, nawet nie zdając sobie sprawy o takim pojęciu jak przegryw. Z drugiej strony jak ktoś ma słabe wzroce z domu to wygląd będzie tylko kolejną przeszkodą. Osoby będą sabotować relacje, wycofywać się z rynku a wygląd będzie tylko utwierdzeniem w przekonaniu (np. żadna nie zagaduje to żadna nie chce).

#psychologia #niebieskiepaski #rozowepaski #rodzice #wychowanie #dzieci #relacje #blackpill #redpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: „ogólnie mało osób jest na prawdę brzydkich i na prawdę ładnych, większość osób jakie kiedykolwiek znałem oscyluje w granicach 4-7”
Większość osób oscyluje w granicach 3-5. 7 to jest chadlite, a tych masz 1 na 100 osoby
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w moim przypadku nie ma żadnej korelacji.

Wychowałem się w dobrej rodzinie, bez problemów.
Miałem zdrowe dzieciństwo, tu niczego mi nie brakowało, nawet miałem znajomych

Mimo że miałem problemy w szkole to nie byłem gnębiony tak jak wielu przegrywów tutaj, umiałem się w miarę zaadaptować, chociaż szkoła to był stresujący okres w
  • Odpowiedz
Wychowałem się w dobrej rodzinie, bez problemów.

Miałem zdrowe dzieciństwo, tu niczego mi nie brakowało, nawet miałem znajomych

Mimo że miałem problemy w szkole to nie byłem gnębiony tak jak wielu przegrywów tutaj, umiałem się w miarę zaadaptować

@Pralko-suszarka: To ja miałem identycznie, i myślę że w dużej mierze autyzm przyczynił się do mojego niepowodzenia w sferze romantyczno-seksualnej. Aczkolwiek są również inne kwestie które pogarszają moją sytuację, takie jak niedopasowanie
  • Odpowiedz
i myślę że w dużej mierze autyzm przyczynił się do mojego niepowodzenia w sferze romantyczno-seksualnej

@qba2004: a, zapomniałem dodać, autyzmu oraz innych niepełnosprawnych chorób też nie mam xd Ważna rzecz i mogłem wspomnieć o tym
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka: Tak na przyszłość, autyzm to nie choroba tylko zaburzenie neurorozwojowe. A co do niepełnosprawności, to już zależy od rodzaju autyzmu. Akurat ja mam autyzm wysokofunkcjonujący, więc jestem pełnosprawny.
  • Odpowiedz
@qba2004: jak to była jedna wizyta i jeden psychiatra, to raczej bym nie traktował tej diagnozy zbyt poważnie. Chociażby z tego względu, że diagnoza w wieku 15 lat polega również na różnicowaniu z innymi zaburzeniami i to wszystko trwa i zazwyczaj kilku specjalistów jest w to zamieszanych
  • Odpowiedz
@cocklush69: A to nawet nie wiedziałem że tak powinno być. W moim przypadku było tak, że najpierw był wywiad telefoniczny z mamą nt. przebiegu mojego życia, a potem wizyta, podczas której miałem krótką pogadankę z psychiatrą o swoim obecnym życiu i zaraz po tej pogadance diagnoza. Przy czym jeśli dobrze pamiętam, to na tą diagnozę największy wpływ miał wywiad telefoniczny z mamą.
  • Odpowiedz
@qba2004: no wywiad rodzinny odgrywa bardzo ważną rolę w diagnozie, ale jest to jedno z wielu kryteriów. Idź se zrobić porzadnie diagnostykę, jeszcze się okaże że nie masz autyzmu to może ci sie trochę lepiej na głowie zrobi
  • Odpowiedz
Idź se zrobić porzadnie diagnostykę, jeszcze się okaże że nie masz autyzmu to może ci sie trochę lepiej na głowie zrobi

@cocklush69: Dobry pomysł, może kiedyś tak zrobię. Dzięki za pomoc ;)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
roztropny-naturalista-71: Szukasz filozofii tam gdzie jej nie ma.
Przepis jest prosty:
A) masz mordę przegrywa kartofla? łączysz się z kartoflem.
B) masz mordę normika ? łączysz się z normikiem albo normikiem+
C) masz mordę chada ? łączysz się z chadem.
  • Odpowiedz