Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Day Trading Może Zrujnować Twoją Psychikę?
J----e cfd w------o mnie psychicznie. Gdzie na jakimś kilku dniowym swingu można jeszcze coś zarobić to tak przy day tradingu funkcjonuje to odwrotnie względem ludzkiej psychiki - na czerwono się zamyka w myśl zasady cięcia strat, a zielone się trzyma, żeby zysk rosnął, w ten sposób 3/4 transakcji jest zamkniętych na minusie. W 5 miesięcy straciłem równowartość jednej wypłaty netto, więc mnie to nie pogrąży, ale stresowo to nie pamiętam żeby coś mnie tak w------o. J----e g---o powinno być zakazane, albo co najmniej utrudniony dostęp, a co najśmieszniejsze na xtb nie można nawet wyłączyć tych instrumentów z oferty.
#gielda

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: cfd nie ma sensu chyba ze za jakies drobne dla sporty i dopaminy. Tak jak sam zauważyłeś jak psycha siadzie to juz nie zarobisz ani na akcjach ani na zadnym obsranym cfd bo glowa bedzie tak zjechana. Sieganie po cfd gdy duzo stockow robi dzisiaj po 1000% to debilizm.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: trzwba bylo rejestrować sie u brokera ktory nie oferuje cfd. Zarejestrowałeś sie tam bo chciałeś cfd i dostałeś.
A jak dorośniesz to idź do bossy . Interfejs tak brzydki jakbyś robiła zakupy przez Excela co skutecznie zniecheca do częstych zakupów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim CFD to h----d, nic więcej. Jak ktoś nie ma predyspozycji do zostania hazardzistą to w ramach rozrywki np. zamiast zakładu u buka może się pobawić za grosze, ale to powinna być marginalna sprawa (+ w c--j ostrzeżeń ile statystycznie osób traci na tym cały hajs).

Niepopularna opinia, ale dla mnie prawo powinno się zmienić w taki sposób żeby KNF mógł d-----ć szczurowi duża karę za to co teraz robi.
  • Odpowiedz
  • 27
@mirko_anonim: Ja od lat uważam, że CFD to swoisty test inteligencji I po prostu odsiewa największych debili od inwestowania na dobre.

Zrozumiałabym wrzucenie 0.5% swojego majątku na jakiś ryzykowny zakład na lewarze (chociaż nigdy tak nie zrobię), ale przewalanie miesięcznej pensji przy niewielkich oszczędnościach na rope dla adrenaliny...
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytworny-opiekun-58: Najlepiej dla ciebie będzie jak wpadniesz w konkretne długi. To będzie najlepsza metoda na odstawienie cfd. Słuchaj dalej tych uposiów co ci radzą o grze za małe kwoty, dla sportu i adrenaliny. :)) Pójdą w twoje ślady za jakiś czas. To tylko kwestia który sojak ma mniej, czy więcej na przepalenie hajsu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
zdolny-filozof-22: XTB bez CFD nie miałoby sensu, bo na tym zarabia.

Klientów XTB dzieli się na dwie główne kategorie
- Hazardziści na CFD, którzy w większości są dawcami kapitału napędzającymi całe XTB
- Inwestorów - którzy korzystając z hojności hazardzistów mogą inwestować w spółki z 0% prowizją (XTB jest na tym stratne i pokrywa koszty z zarobku na CFD)
  • Odpowiedz