Wpis z mikrobloga

822 + 1 = 823

Tytuł: Diabły
Autor: Joe Abercrombie
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: 10/10
Pewnie dla wielu osób będę zbyt łaskaw w swej ocenie, ale co tam. Nic ale to nic nie dało mi w ostatnich latach tyle dobrej zabawy i przyjemności. Mamy tu wszystko co trzeba w zabawnym i ironicznym dark fantasy. Postacie to jest majstersztyk, opisy walk, intrygi to mistrzostwo samo w sobie, no i tempo książki które nie daje się oderwać. Wilkołaczyca która ciągle swędzi piz... na byzkanie (musicie wybaczyc trochę cytuje) Nekromanta z narcyzmem, nieśmiertelny cyniczny super prawy rycerz i parę innych. Wykład wampira o pierogach aby uspokoić tłum to pewnie uklon tłumacza wobec polskiego czytelnika ale jest wisienka na torcie. Zapewne ktoś będzie chciał wytknąć jakieś braki, czemu nie, ale to nie do mnie z tym bo to była najlepsza rozrywka od lat. A autor obiecał jako trylogię i już chyba drugi tom jest w redakcji a James Cameron zakupił prawa ekranizacji. Więc kupujcie i czytajcie zanim popsują jakimś filmem.

#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
JonaszSynGrazyny - 822 + 1 = 823

Tytuł: Diabły
Autor: Joe Abercrombie
Gatunek: fanta...

źródło: 818U-uaWBuL._AC_UF1000,1000_QL80_FMwebp_

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shagot: Tak prawie wszystko. Chyba tej jednej młodzieżowej trylogii nie przeczytałem. No ja nie będę obiektywny bo uwielbiam jak on pisze i będę bardzo polecał. Uważam, że pierwsze prawo to pozycja obowiązkowa. Ale to jest zupełnie inaczej. Tam ma być serio, tu mamy się świetnie bawić. Choc to też niby serio. Diabły to taki trochę momentami Pratchett wersji dark and hard. Natomiast zupełnie inna książka niż jego inna twórczość.
  • Odpowiedz