Wpis z mikrobloga

jak wszyscy mają wysoką stawkę, to ona staje się normalną stawką

@Prawdziwy_Oponiarz: I co takiego strasznego by się wydarzyło, gdybyśmy mieli mniejsze rozwarstwienie zarobków? Chodzi o to, że może i wszyscy mogliby sobie pozwolić na godne życie, ale za to trudniej by było się lansować i wyróżnić?
  • Odpowiedz
ale on nie chce zarabiać normalnej stawki, tylko wysoką stawkę.¯\(ツ)/¯

@Prawdziwy_Oponiarz: Wysoka stawka nie musi oznaczać "wyższa, niż u reszty". Chodzi przede wszystkim o pensję pozwalającą na godne życie. Wiesz - mieszkanie, ubranie, jedzenie, leczenie - te sprawy. To powinno być minimum przy pełnoetatowej pracy.

W sumie ciekawe, że tak mocno ci wszedł do głowy koncept porównywania się do reszty, zamiast bezpośredniej oceny ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
Wysoka stawka nie musi oznaczać "wyższa, niż u reszty". Chodzi przede wszystkim o pensję pozwalającą na godne życie. Wiesz - mieszkanie, ubranie, jedzenie, leczenie - te sprawy. To powinno być minimum przy pełnoetatowej pracy.

@wstanczyk: Do tego nie trzeba podnosić pensji. Tylko zmniejszyć opodatkowanie pracowników.
  • Odpowiedz
Do tego nie trzeba podnosić pensji. Tylko zmniejszyć opodatkowanie pracowników.

@SzubiDubiDu: xD

Kuc będzie kucem. Oczywiście, te podatki są problemem, których ludzie zarabiający najmniej płacą kilka-kilkanaście procent, bo wcale nie chodzi o to, że dwu-trzykrotność wypracowywanych przez nich pieniędzy zgarnia pracodawca, a jak pójdziesz dalej tym łańcuchem, to na końcu masz kogoś, kto nie pracuje w ogóle, a inkasuje zysk z samego faktu posiadania
  • Odpowiedz
  • 22

@SzubiDubiDu: XD czyli ci wszyscy pracujący na B2B gdzie jest najniższa stawka podatkowa to żyją jak pączki w maśle? Recepcjonistka w hotelu która jest "przedsiębiorca" i dzięki temu płaci niskie podatki pewnie codziennie nie może się nacieszyć z własnego bogactwa.... Kurier który musi z nogą w szynie dostarczać paczki też pewnie codzień dziękuje Bogu że przynajmniej podatek niski.

W ameryczce
  • Odpowiedz
@wstanczyk: @Morf W--------y wszystkich w 2 próg podatkowy. Wtedy będą szczęśliwi i bogaci, prawda?

Niedawno dostałem podwyżkę - aż 500zł brutto. Do łapy jakieś 300zł. Resztę z------o mi państwo. Ale jakbym był cudownie mlody poniżej 26 roku życia to wtedy dałoby radę nie kraść mi tych ~200zł
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Spoko zmniejszmy podatki pracującym, ale dowalmy podatki od kapitału i wysokie 90% podatków od zarobków powyżej pewnego pułapu jak w Stanach w latach 50. Inb4 nikt nie płacił prawie tego podatku - zajebiście, to znaczy że nadmiarowe zyski były przeznaczane na inwestycje i pensje pracowników a nie na kolejne pomnażanie majątku na koncie
  • Odpowiedz

@SzubiDubiDu: a dobry pan janusz odda nadwyżkę pracownikom, tak będzie, nie zmyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W--------y wszystkich w 2 próg podatkowy. Wtedy będą szczęśliwi i bogaci, prawda?

@SzubiDubiDu: O, jaki piękny fikołek z chochołem, aby nie odpowiedzieć w ogóle na temat co właściwie proponujesz zamiast tego opodatkowania pracy, czy w jaki sposób wyliczyłeś, że samo usunięcie podatku dochodowego zapewni wszystkim godne życie. Prawie nie widać, jak bardzo nie umiesz się przyznać do błędu.

Niedawno dostałem podwyżkę - aż 500zł brutto. Do łapy jakieś 300zł. Resztę
  • Odpowiedz
a dobry pan janusz odda nadwyżkę pracownikom, tak będzie, nie zmyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Andzejuk: Wystarczy aby w sytuacji gdy pracodawca mi 6000 brutto to dostaję do ręki 5500 a nie j----e 4500 bo resztę zabiera mi kapitan państwo
  • Odpowiedz
O, jaki piękny fikołek z chochołem, aby nie odpowiedzieć w ogóle na temat co właściwie proponujesz zamiast tego opodatkowania pracy,

@wstanczyk: w---------ć 800, w---------ć dofinansowanie górnictwa i wtedy z oszczędnosci możemy zlikwidować PIT dla prywatnych osób, ale wtedy urzędnicy się nudzą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz

@SzubiDubiDu: czyli opodatkowanie kapitału OJEZU DOSŁOWNIE KOMUNIS, że tez takie grzeszne pomysły przychpodza do głowy wykopowym konfederatom, aż widac że dorastają
  • Odpowiedz
to z podatków coś jednak dostajesz

@wstanczyk: tak c---a do d--y.

NFZ gdzie nawet na SOR ze złamaną ręką ciężko się dostać ale lekarz ładuje sobie porsche ze szpitalnego prądu

SCT, które mi utrudnia dojazd do prywatnej kliniki specjalistycznej
  • Odpowiedz
czyli opodatkowanie kapitału OJEZU DOSŁOWNIE KOMUNIS, że tez takie grzeszne pomysły przychpodza do głowy wykopowym konfederatom, aż widac że dorastają

@Leniek: Nigdy nie byłem konfederatą xD wykopowe debile myślą, że każdy kto nie komunista to konfederata i kochanek trumpa
  • Odpowiedz
- własną autostradę - TO JEST FINANSOWANE Z PODATKU PALIWOWEGO KTÓRY PŁACĘ NA KAŻDEJ STACJI PRZY TANKOWANIU XDDD
- szkole dla dzieciaka - 90% ludzi których znam i mają dzieci muszą prowadzać te dzieci na korepetycje i zajęcia dodatkowe bo edukacja w szkole jest tragiczna
- i zapłacisz za prywatne wojsko jak będzie wojna? - aktualnie państwowe wojsko i tak nie działa i jest to j----y komunistyczny beton

@pozdroxxx666:
  • Odpowiedz
SCT, które mi utrudnia dojazd do prywatnej kliniki specjalistycznej

@SzubiDubiDu: stary komuch by wszystko chciał! Dajcie mu dojechać wszędzie i wszystkim BO MU SIĘ NALEŻY. A co o danym miejscu sądzi lokalna społeczność i za czym zdecydowali demokratycznie wybrani reprezentanci tej społeczności to go nie interesuje.
On chce żeby MU DAĆ prawo do smrodzenia i hałasowania.
Ale rączek do pracy i zakupu auta elektrycznego to nie ma
  • Odpowiedz