Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto zwiedzać Nowy Jork podczas stażu w USA?
Czesc,

Wlasnie skonczylem staz w USA. Zostalo mi jeszcze pare tygodni pobytu tutaj. Nie zwiedzalem dotad USA bo nie mialem na to czasu. Po moim stazu lece do Ameryki Lacinskiej na 6 miesiecy na dluzsze wakacje w wielu krajach. Moj laczny budzet to 40 000 PLN.

Aktualnie jestem w sredniej wielkosci miescie w USA. Zastanawiam sie czy bedac jeszcze tutaj az tak warto jest odwiedzic jakies wieksze miasto w Stanach, typu na przyklad Nowy Jork (lub ewentualnie Waszyngton). Bylem w tych miastach jedynie przejazdem, Manhattan zrobil na mnie duze wrazenie bo nigdy podobnego miejsca nie widzialem. Wyliczylem sobie budzet i mi wyszlo ze musialbym wydac ok. 2 000 PLN na 4-dniowa podroz do NYC (150$ przejazd busem w dwie strony, 180$ za 3 noclegi przy wynajmie lozka w 8-osobowym pokoju, a reszta na pozostale wydatki).

Czy waszym zdaniem warto teraz zwiedzac Nowy Jork? Czy jest tam cos faktycznie az tak unikatowego co by uzasadnialo wydanie az tak duzej kwoty na jedynie parodniowa wycieczke? Bo z jednej strony wydaje mi sie to bardzo unikatowym miejscem, ale za te same pieniadze w Ameryce Lacinskiej bede mogl duzo wiecej zwiedzic rzeczy ktore sa bardziej unikatowe niz zwiedzanie duzego miasta.

#podroze #pytanie #usa #nyc #nowyjork #newyork #dylemat #wakacje #ameryka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: oczywiście że tak! Jest tam sporo ciekawych miejsc, zresztą zawsze warto "pobyć" w różnych miejscach. Jak byłem pierwszy raz w USA to robiłem akcje typu jazda z filadelfii do NYC autobusem gdzieś o 5 rano by pochodzić po mieście i wrócić późną nocą i zupełnie nie żałuję :> Poza tym, 2k PLN to jest nic za taką wycieczkę. A i pamiętam jak wtedy w robocie mówiłem że jadę do
  • Odpowiedz