Wpis z mikrobloga

✨️ Znalezienie pracy jako analityk biznesowy – moje doświadczenia
Od początku zeszłego roku szukałem pracy jako analityk biznesowy/systemowy i nie powiem, nie było łatwo. Ponad setka wysłanych CV, zero odpowiedzi, w statystykach ogłoszeń +100 aplikacji. Aż się nagle ruszuło w połowie roku, tak, że musiałem wybierać między dwoma oferami i/lub OE :)

Naszło mnie by wysłać teraz kilka aplikacji i... w ciągu tygodnia mam odpowiedź na połowę z nich, umówione kilka rozmów i juz jedna, konkretna oferta, zauważyłem też że ofert dla analitykow jest 2x tyle co było w połowie zeszłego roku. Cóż to za urodzaj i czyżby tylko programiści mieli pod górę, a nie profesja, która miała już 10 lat temu wymrzeć wskutek wdrażania scumów i edżajlów wszelakich?

#pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja chcę wejść na juniora, tylko brak doświadczenia komercyjnego, może jakieś rady? Robiłem podyplmowke na SGH i jakieś tam że 2 projekty mam swoje małe na githibie. Podstawy Bpmn, UML i sql. Wysyłam CV, ale to ginie w morzu innych aplikacji. Wywodzę się z branży nieruchomości, więc ciężko też o projekty, gdzie wykorzystam wiedzę domenową.
  • Odpowiedz