Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z kompleksem bycia Polakiem?
Jak poradzić sobie z kompleksem bycia Polakiem? Jak ktoś pyta mnie za granicą to wstydze się odpowiadać bo wiem że będę traktowany z góry jako ktoś gorszy. Tak samo chodzę po tych muzeach to zdaje sobie sprawę że Polska właściwie nic nie osiągnęła, w żaden sposób nie wpłynęliśmy na świat. Wszystkie odkrycia, urządzenia, biznesy, historie tworzyły kraje zachodu. Właściwie to my jesteśmy tylko tanią siłą roboczą i tyle. Dodatkowo widzę jakie nasze społeczeństwo jest nijakie w porównaniu do tego co widzę na zachodzie. Kraj bez żadnego pomysłu na siebie i działający pod wpływem impulsu. Właściwie to z niczego nie jesteśmy znani. Bo z czego? Mam się cieszyć bo sprzedawca na targu na drugim końcu świata wspomni o Lewandowskim? Nie mamy nawet obecnie żadnego biznesu który były znany a wszystko opiermy na zachodnich rozwiązaniach.

#polska #polak #przemyslenia #przegryw #blackpill #gospodarka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: a jakbyś miał w kraju bmw to byś był wtedy dumny xD weź się kuhwa za siebie i sobą coś prezentuj a nie bryluj bo jesteś z jakiegoś kraju. Nie ma kompleksu bycia Polakiem, jest niskie iq
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale brednie! Ludzie znają Chopina, historię odsieczy wiedeńskiej, zwykłych ludzi ryzykujących życie żeby ratować Żydów przed Niemcami, Papieża, czy Solidarność. Z tego jesteśmy znani na świecie. Z niezłomnego ducha, tej trochę prześmiewanej twardej bani i zaciśniętych pięści. Jesteśmy też znani że złodziei samochodów z końca lat dziewięćdziesiątych, to prawda( ͡° ͜ʖ ͡°). Nasza kultura nie jest mocno rozpowszechniona, bo jesteśmy narodem homogenicznym, z tego też
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wstyd jak cholera, naród patusów i psycholi taki sam jak ruscy.

To Polacy wymyślili technologie jądrowa i wykorzystanie ropy naftowej. To tak na dzień dobry. A tematu nie muszę dalej rozwijać.

@dzbanzyciowy: Żydzi mieszkający w Polsce i inne mniejszości, Mickiewicz Litwin, Kopernik Niemiec,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
skrupulatny-sojusznik-89: @Prawdziwy_Oponiarz Nic takiego nie ma miejsca a wręcz przeciwnie, raczej jesteśmy znani z tego że nie pomagaliśmy Żydom a często ludzie myślą że te obozy to były nasze (perspektywa zagranicy). Co do wojen to jesteśmy postrzegani jako kraj do podbijania i tania siła robocza, zresztą uwielbiamy świętować porażki. A jeśli chodzi o pracę to znani z tego że jedziemy na zmywak, sprzątać lub na budowę. Zobacz jaką opinie mają
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie:
gdyby tam nie wyjechał to inni Polacy by go zniszczyli psychicznie

Ewidentnie widać, że mierzysz innych swoją miarą, przyjacielu. Nie każdy jest taki jak ty. Jesteśmy wspaniałym narodem, nie bez przywar oczywiście, ale każdy naród ma swoje. Nie jesteśmy w tym inni, ani lepsi, ani gorsi. Pozdrawiam cię serdecznie i zachęcam do pracy nad sobą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w Norwegii akurat nie byłem, więc nie będę się wypowiadał. Tam gdzie byłem, jest tak jak piszę. Nie byłem traktowany gorzej niż inne nacje, zwłaszcza w Belgii i Niemczech. W Hiszpanii, z racji tego że byłem w Baskonii, było trochę gorzej ale wystarczyło wyjaśnić, że u nas w szkole uczą o tamtych wydarzeniach i są przedstawiane jako haniebne i ton rozmowy się zmieniał na bardzo przyjazny. W Szwajcarii oczywiście
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: Jakiej siłe? Znów tych patusów rozjadą czołgami w tydzień i państwo zniknie z mapy. No dobra teraz dronami rozsadzą, rząd ucieknie do Londynu jak zawsze, a generałki będą posyłać dzieci bez broni na Wermacht i rozkażą pozyskać b--ń od wroga xD

Faktycznie naród silny, oczywiście zwalasz na mnie i od gangreny wyzywasz. Jakie to p0lskoruskie obwiniać wszystkich tylko nie swoje patologie. Jak nie Żydzi to Niemcy, jak nie Niemcy
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie: widzisz przyjacielu, ja tylko opisałem pewien sposób postępowania, ty zidentyfikowałeś kogo on cechuje. Pozdrawiam cię serdecznie i ponownie zachęcam do poprawy postępowania, tak żeby pierwszą osobą, która przychodzi ci na myśl, gdy ktoś opisuje łajdaka nie byłeś ty sam( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz