Aktywne Wpisy

32cm +750
źródło: FB_IMG_1778474329940
Pobierz
Hej! Mam obecnie iPhone 14 pro. No i w sumie oprócz tego, ze zjechałem juz baterie (80%), to telefon działa idealnie. Jest szybki, ma fajny ekran, robi świetne zdjęcia. Do tego używam go czasem jako kamerki internetowej podczas calli - jakość jest po prostu rewelacyjna. Zastanawiam się czy jest sens wymiany tego modelu na nowy, ale nie widzę po prostu żadnych argumentów. Wymienię baterie za około 300zl i będzie idealnie. Co myślicie?

https://x.com/DoWCTO/status/2052438128045007319
#wojna #usa #ukraina #rosja #iran
źródło: image
Pobierz@dominowiak: A nie spytasz o tę 88 w jego nicku? ヽ( ͠°෴ °)ノ
@Berkel_88: w polszy to ruskie śmiecie chciałyby mieszkać. Chociażby armatohaubice Krab, wyrzutnie rakiet Piorun, oraz nowa generacja dronów bojowych. Wg wczorajszych info, do 2029roku powstanie polskie auto wspólnie z największą fabryką świata - Foxconn. Będą stawiać fabrykę w miejscu fabryki dla Intela. Zabawne, że wszystko to się pojawia chwilę po wizycie Tuska w Azji.
@Berkel_88:
https://www.swiatdronow.pl/flyfocus-striker-polski-bezzalogowiec-uderzeniowy-dalekiego-zasiegu
To na poziom operacyjny/strategiczny
Jeśli chodzi o poziom taktyczny to z innej prywatnej firmy - WB, wprowadzamy system Gladius. Zasięg 100 km, stosunkowo ciężka głowica, w sam raz do polowania na artylerię, logistykę na tyłach i wozy bojowe, przy czym tutaj trzeba więcej zamówień, bo na razie jest dywizjon na dywizję, a w dywizjonie jakieś
@Berkel_88: ŻUK SZCZEPIONY DUPAMI, nigdzie na świecie nie mają startu do tej innowacji ekspertów z Politechniki Krakowskiej
źródło: comment_h9c4s3DXuTdTKQ7U0bw2Y6OU6q6wMmPH
Pobierz@blackphoenix: Osz ty lewaku, jak śmiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak w ogóle to nie opłaca się tworzyć nowych konstrukcji bo w tej dziedzinie koła na nowo nie wymyślisz i już taniej wychodzi poskładać brytyjską konstrukcję wieżową z koreańskim podwoziem ( ͡° ͜ʖ ͡°
@blackphoenix: jakbyś chciał wiedzieć, to często się buduje w ten sposób, ponieważ jest taniej i szybciej. Kupuje się technologię, zamiast ją wymyślać od nowa, ale zawsze najdzie się taki malkontent jak ty. Ciekawe dlaczego inni zamawiają u nas w takim razie te brytyjsko-koreanskie kraby... W autach robi się dokładnie to samo. Lepiej
@mskiper: ten to akurat w Iranie, bo oni po prostu skopiowali Szacheda
@SpokojnyPan: Ja myślę, że przede wszystkim Polsce jako państwo i Polakom jako społeczeństwu udało się osiągnąć bardzo
@max-m: Akurat jeśli chodzi o Żuka to swojego czasu był on polskim osiągnięciem. Bo po pierwsze w Polsce zrobiono go praktycznie z niczego i Polakom się udało coś co się ruskim nie udało czyli wyciągnąć ile się da z gaza pabieda. Po drugie to był towar eksportowy na ktorego produkcję licencji udzieliła Polska chociażby