Wpis z mikrobloga

✨️ Czy kobiety są inteligentniejsze od mężczyzn?
Czy kobiety nie są inteligentniejsze od mężczyzn? Pytam serio jako #przegryw który wychowywał się głównie w damskim otoczeniu (dom, szkoła) i byłem zawsze obserwatorem z boku. Chodzi mi o ich pragmatyzm życiowy.
- na rynku matrymonialnym wybierają najlepsza dla siebie opcje w zależności od ich wieku i sytuacji życiowej. Mężczyźni albo biorą byle co albo niedopasowani (np. on programista15k ona kasjerka 3k i zgrzyty o opłaty).
- na rynku pracy biorą sobie najlepiej płatne roboty przy minimalnym wysiłku (biuro), tymczasem chłopy tyrają za minimalną w ciężkich warunkach i zasłaniają się pracowitością albo że robią coś pożytecznego
- na studiach zawsze idealne notatki, stypendia, pierwsze do tablicy, natomiast u chłopów to byle do browarka i olewanie nauki

I wiele innych przykładów ale ja to podziwiam. Ile to razy słyszałem od chłopów że kierują się honorem, jakieś romantyczne pobudki, że czegoś nie można, nie wypada, wyższe cele, pracowitość, itd... Kurde, życie nigdy nie było sprawiedliwe to po co sobie utrudniać? Jak dla mnie to w tym durnym i brutalnym życiu właśnie o to chodzi żeby ugrać jak najwięcej dla siebie.

#niebieskiepaski #rozowepaski #przemyslenia #zycie #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

Ile to razy słyszałem od chłopów że kierują się honorem, jakieś romantyczne pobudki, że czegoś nie można, nie wypada, wyższe cele, pracowitość, itd... Kurde, życie nigdy nie było sprawiedliwe to po co sobie utrudniać? Jak dla mnie to w tym durnym i brutalnym życiu właśnie o to chodzi żeby ugrać jak najwięcej dla siebie.

Odkryłeś właśnie makiawelizm.
I tak, współczesne kobiety, zwłaszcza młode dziewczyny, grają w to bardzo dobrze,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nigdy nie były, nie są i nie będą bardziej inteligentne. Po prostu działają na innym schemacie. Żaden facet którego znam nie powiedział "wybrałem ją bo zapewnia XYZ". Kobiety robią to notoryczne. Ich pragmatyzm życiowy to nie inteligencja, to pozostałość imperatywu biologicznego "znajdź najlepszą opcję miej z nią potomstwo" ew. "miej z najbardziej atrakcyjnyym który cię nie chce, szukaj frajera który to potomstwo przygarnie". Nie ma w tym za grosz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo mężczyzni mają jakiś wybór przy wybieraniu partnerek XDDD. Myślisz, że jakby nie musieli być z kasjerką z biedronki, to by z nią byli? Myślisz, że oni chcą robić na budowlance 12h dziennie?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
świadomy-poszukiwacz-23: @vympayer to dziwne że nie słyszałeś bo ja np. poza tym że szukam z określonym minimum urody i proporcji ciała to celuje takie przy których będę miał korzyści ekonomiczne ze wspólengo budżetu i ma jakiś potencjał ekonomiczny na przyszłość, ale to może kwestia tego że jestem już 30+

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pozwolę sobie na stwierdzenie, że inteligencja to kwestia indywidualna i niezależna od płci. Poza tym są różne rodzaje inteligencji, jeśli definiujemy ją jako zdolność rozumienia, przyswajania wiedzy i dostosowania się do sytuacji. Na przykład można mieć wysoko rozwiniętą inteligencję muzyczną, ale słabo logiczno-matematyczną, albo wysoko rozwiniętą tę społeczną a słabiej ruchową itd. Jasne, można jakieś tam statystyki prowadzić, że zachowania danej płci wydają się częściej być dostosowane do danej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To nie świadczy o inteligencji (bo tej opcji świadomej są mężczyźni) tylko braku zahamowań moralnych.
Tylko osoby niemoralne mogą twierdzieć, że to ma cokolwiek wspólnego z inteligencją.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sam mam właśnie 30. Przestałem szukać dawno temu, a ostatnia historia utwierdziła mnie w postanowieniu żeby się nie wplątywać w to g---o. Ale zakładając że znów miałbym założyć strój szambonurka... Kobieta nie musi obiektywnie wszystkim się podobać, ostatnią mój kumpel po krótkiej znajomości którą z nią miałem wyśmiał za zbyt krzaczaste brwi. Ona ma się podobać mnie, a światu nic do tego. A co do finansów to wystarczy że
  • Odpowiedz