Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z lękiem przed rozstaniem?
Jak nie czuc leku przed rozstaniem?

Jestem w dlugoletnim zwiazku i pozwolilem babie wejsc mi na glowe. Musze inicjowac kazda sprawe (remont chaty, nawet glupie zakupy) bo baba sama sie za to nie wezmie. Jak wraca z pracy to kladzie sie na kanapie i mowi, ze jest bardzo zmeczona i nie ma na nic sil. Ciagle chce jej sie spac, a jak sugerowalem, zeby poszla do lekarza bo moze to cos z insulina albo jakies inne problemy zdrowotne, to uslyszalem ze pojdzie pojdzie. Oczywiscie nie poszla, a jak juz sie zapisze to zawsze ma jakas wymowke, zeby nie pojsc. W sprawach lozkowych jest kloda i liczy, ze ja bede sie nia zajmowac. Dobrze, ze nie mamy dzieci (powiedziala, ze koty ktore trzyma to jej dzieci xD) i slubu. Slub mial byc juz dawno, ale ona ciagle odklada bo marzy jej sie wielkie wystawne wesele, a to kosztuje.

Dalem sie zbeciakowac i zdaje sobie z tego sprawe, a mimo to mam problem, zeby sie z nia rozstac. Juz kilka razy o tym myslalem, ale zawsze konczylo sie na rozmowie, gdzie mowilem jej co mi nie pasuje i na jej obietnicach, ze sie zmieni. Ale nic sie nie zmienia. Nie wiem czy to wygodnictwo czy lek przed zmianami?

#zwiazki #psychologia #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
wyrafinowany-fanatyk-88: Twoja ma jakiś stan depresyjny, albo inną chorobę. Przestań robić z nią, lub za nią, a zacznij sam i dla siebie. Może się zresetuje i zacznie powoli cię naśladować. Jeżeli to nic nie da to psychika, cukier, hormony jej zle podpowiadają, albo… już jej sie nie podoba w związku, ale nie chce go kończyć.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
perfekcyjny-odkrywca-47: 1. Będzie jeszcze gorzej.
2. Nic nie zrobisz.
3. Będzie jeszcze gorzej.
4. Nic nie zrobisz.
5. Będzie jeszcze gorzej.
6. Nic nie
  • Odpowiedz