Aktywne Wpisy

Common_Rail_1337 +390
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz
ATAT-2 +200
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
źródło: image
Pobierz

Cześć, mam pytanie o Wasze pomysły na podniesienie jakości życia.
Załóżmy, że zarabiasz od 15 000 do 30 000 PLN netto msc.
Koszty życia zamykają się w 6 000 PLN netto.
40% z reszty trafia na oszczędności lub #gielda. Resztę przeznaczasz na coś, co podnosi Wasze życie.
Poza tym masz dużo wolnego czasu. Macie ok. 30 - 35 lat. Żyjesz jako singiel w duzym miescie.
Na co przesuwasz środki, w co inwestujesz, aby podnieść jakość życia i to jak je doświadczasz?
Gdzie są/były Wasze "easy wins", które podniosły jakość funkcjonowania.
Ciekaw jestem, na co wy przeznaczanie takie regularne wolne środki. Czy nabywacie jakieś nowe skile, regularnie może kupujecie coś, co podnosi jakość i Wasze samopoczucie? Po prostu szukam inspiracji, jak skorzystać z dobrej życiowej sytuacji. Już słyszałem rekomendacje zakupu super wygodnych foteli, materaców, suplementów, bieżni do chodzenia przy biurku. Ciekaw jestem podobnych inspiracji i historii, gdzie faktycznie jakiś zakup lub przesuniecie środków podniosło jakość i szczęście z życia.
#pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Myślę że jak mieszkasz sam i masz dużo dodatkowych środków ktorych nie chcesz inwestować to możesz je wydać na przerobienie mieszkania bardzo mocno pod swoje potrzeby/gust. To pochlonie każdy budżet i wplynie pozytywnie na codzienną jakość życia.
W wieku 30-35 lat wielu osobom jeszcze przychodzi do lba, ze zostana kolarzami i pajacuja na rowerku karbonowym o wartosci samochodu.
Z reszta, nie szukalbym poprawy komfortu zycia w rzeczach materialnych jako takich - wyzszy komfort zycia, to coraz mniej stresu dzieki nagromadzonym aktywom, ktore zapewniaja spokojna przyszlosc.
Jak pewnego dnia sobie pomyslisz, ze pierdzielisz kolchoz i masz
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Do tego rozrywki jak imprezki, wakacje, kina, sauny, wyjście na tenis itp.
Lubię sobie też poprawić humor jakimś ciuchem, perfumami czy pierdołami jak niepotrzebna i kolejna latarka, nowy zestaw śrubokrętów, scyzoryk czy paczka zagranicznych słodyczy. Albo wrzucić komuś donejta na jakimś strimie lub kupić coś wirtualnego w grze.
Choć osobiście jak to mówią "po płaskim nie jeżdżę", więc kupiłem elektryczną zjazdówkę - bo jednak wiosna/lato, warto wyjść gdzieś z domku. Ale jesień/zima - super
Ja wolę inwestować w doświadczenia i samopoczucie (wakacje, wycieczki, sport) plus dążę do FIRE żeby praca stała się opcją a nie koniecznością
@Griev: to to to ale jak za trudny temat to coś innego np. antyki
ogólnie fajne jest wszelkie zbieractwo, można tym głowę zająć, czasem szuka się czegoś latami, zbiera kontakty itp. A jaka satysfacja jak coś się trafi. Można startować z małym budżetem, a można z dużym i iść w walory muzealne. No i tak samo jak wyżej kolega napisał, jest to inwestycja. Ale
@mirko_anonim: tu jest clue. IMHO warto zadbać o to, by mieć spokojną głowę na wypadek utraty tego źródła dochodów. Spłata wszelkich zadłużeń, oszczędności, stworzenie dodatkowych, pasywnych źródeł dochodu. To dopiero podnosi jakość życia, gdy wiesz, że w razie czego i tak będziesz mógł spokojnie przeżyć.
Z drugiej strony jak nie wydaje pieniędzy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰