Wpis z mikrobloga

komu to przeszkadzało?

@mariecziek: pewnie tym, którzy w razie wypadku nie chcą być wyciągani z zakleszczonego złomu przez Straż Pożarną po zderzeniu z jakimś niebezpiecznym obiektem, np. rowerem albo słupkiem parkingowym ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mariecziek: akurat samochody rozmiarów małego czołgu to były już i 30 lat temu ¯\(ツ)/¯ A obecna SUVizacja i crossoveryzacja mi się bardzo nie podobają i jestem do tego bardzo negatywnie nastawiony. Jednak też nie udawajmy, że samochody sprzed 50 lat były bezpieczne i wygodne - a zarówno wygoda, jak i bezpieczeństwo wymuszają pewne nadmuchanie gabarytów.
Po prostu na tym zdjęciu są dwie skrajności, z których żadna nie jest dobra.
kompek - @mariecziek: akurat samochody rozmiarów małego czołgu to były już i 30 lat t...

źródło: 52666717_2027482624015851_2256228491903107072_n.jpg.3db77ad6503444081c9fe48f54e964e2

Pobierz
  • Odpowiedz
A obecna SUVizacja i crossoveryzacja mi się bardzo nie podobają

@kompek: No ja jestem zagorzałym przeciwnikiem tego. Wszyscy w rodzinie pokupowali sobie SUVy i jeżdzą nimi po bułki do sklepu i do kościoła. Totalnie bez sensu auto.
No a skoro auta bardziej kompaktowe dostają takie same wyniki w testach bezpieczeństwa co SUVy - nie widzę sensu z kupowania takiej krowy do miasta.
  • Odpowiedz
Totalnie bez sensu auto.

@mariecziek: żebyś wiedział. Prywatny mam kombi - ale raczej z tych mniejszych - a jako służbowy mam crossovera. Do prywatnego jestem w stanie zapakować rower na luzie, do służbowego nie obejdzie się bez demontażu przedniego koła, a i tak wtedy mieści się ledwo-ledwo. Oczywiście nie muszę chyba wspominać, że po gabarytach zewnętrznych służbowy jest większy niż prywatny ¯\(ツ)/¯ Już nawet nie chcę wspominać o kwestiach estetycznych,
  • Odpowiedz
  • 2
@kompek: @stary_grat Generalnie jak jadę w centrum Krakowa to zawsze wolę się przesiadać z Megane 3 w kombi na mojego trabanta 1.1. Raz robiłem badania do pracy i gość z roboty mówi mi bym autem nie jechał bo nie znajdę miejsca. Nie posłuchałem i faktycznie, jak bym pojechał dupowozem Mazda 3 wtedy to bym nie wjechał, Trabantem znalazłem taką lukę, gdzie współczesne auto się nie zmieści i jak to
  • Odpowiedz