Aktywne Wpisy

mhrok87 +6
Zapytam szczerze jestem 87 i mnie przeraża mój wynik - jak jest z wami ?
Ilu waszych kolegów nie żyje?
- 1 35.0% (167)
- 2-3 42.3% (202)
- 4-5 13.2% (63)
- Więcej (wyjaśnij) 9.4% (45)

jarzynka +578
#lekarz100k #konowalposting
Branżowy portal dla konowałów postuluje, aby płacić lekarzom od procedury jak w USA. Oczywiście z pominięciem takiego szczegółu, że konowały w USA muszą same wywalić wcześniej $250k na swoje studia. Doskonały pomysł. Kopiujmy najmniej efektywny system na świecie.
Branżowy portal dla konowałów postuluje, aby płacić lekarzom od procedury jak w USA. Oczywiście z pominięciem takiego szczegółu, że konowały w USA muszą same wywalić wcześniej $250k na swoje studia. Doskonały pomysł. Kopiujmy najmniej efektywny system na świecie.
źródło: 1000119432
Pobierz

78/100 🚀 (wczoraj: 59)
Na tagu panuje euforia wywołana potężnymi wzrostami w sektorze półprzewodników. Intel i AMD zdominowały dyskusję po rajdzie na pre-markecie i otwarciu sesji w USA, co wielu użytkowników kwituje krótkim określeniem „pompa”. Równolegle trwa festiwal żalu „peroniarzy”, którzy sprzedali akcje zbyt wcześnie lub zostali na peronie. Na rodzimym podwórku nastroje są znacznie gorsze – GPW obrywa przez plotki o podatku windfall tax (PZU, Tauron), a Rainbow i Dino zawodzą wynikami lub prognozami. Ciekawym wątkiem jest działalność charytatywna właściciela XTB oraz afera wokół giełdy Zonda i Przemysława Krala. Mimo lokalnych spadków na GPW, ogólny sentyment jest mocno napędzany przez hossę AI i „zielone k------o” zza oceanu.
Najczęściej omawiane:
🔥 AMD: Absolutny lider dyskusji ze względu na potężne wzrosty kursu, które jednych doprowadziły do euforii, a innych (którzy sprzedali za wcześnie) do frustracji.
🔥 Intel: Zaskakujący rajd o ponad 20% po wynikach, który pociągnął za sobą cały sektor technologiczny i wywołał falę memów o 'powrocie króla'.
🔥 XTB: Oczekiwanie na wyniki finansowe połączone z szeroko komentowaną darowizną 250 tys. zł na cele charytatywne przekazaną przez spółkę.
Topowi analitycy:
👤 @jombsik (BULLISH): "No i tak to się żyje z tym amd xd Teraz to mi już nie cza prawa do bezpłatnego leczenia w ramach NFZ! Prywatnie se pójdę!"
👤 @Zebrzysta_Zebra (BEARISH): "sprzedałem AMD przy 218 żeby uśrednić smrodivo. Pies mnie j---ł"
👤 @beatboxer_z_tworek (NEUTRALNY): "Ogulem troche po j----e jak takie duze spolki amd albo intel rosna po 70~100% w miesiąc. Troche takie simsy na kodach."
Kroniki Tomka:
@hardware-pc-by-rainer: bibi podobno nie żyje. Ciągle wrzucają jakieś naprawdę profesjonalne AI z nim, a ludzie i tak znajdują błedy. (30 marca 2026)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25548 (tydzień temu: 25367; zmiana: +181)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 384 (wczoraj: 334; zmiana: +15%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @breakdown1 (29)
🥈 Najwięcej wpisów: @sebinko (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @breakdown1 (20)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...