Aktywne Wpisy

g500 +1618
#konowalposting #lekarz #lekarz100k
Mam k---a takiego nerwa przez tych s---------w ze aż muszę gdzieś wylać.
Pracuje w szpitalu w Miastku tym teraz słynnym ostatnio przez aferkę na 300 koła dziennie
Ale to dopiero początek góry lodowej.
Na oddziale wewnętrznym pracowało u nas 7 lekarzy
Każdy zarabiał średnio 150 tysi i więcej miesięcznie
Mam k---a takiego nerwa przez tych s---------w ze aż muszę gdzieś wylać.
Pracuje w szpitalu w Miastku tym teraz słynnym ostatnio przez aferkę na 300 koła dziennie
Ale to dopiero początek góry lodowej.
Na oddziale wewnętrznym pracowało u nas 7 lekarzy
Każdy zarabiał średnio 150 tysi i więcej miesięcznie

Salido +366
Minął 11. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-2
Pobierz

Tytuł:
ADHD 2.0Autor:
Edward M. Hallowell, John J. RateyGatunek:
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)Ocena:
2/10ISBN:
9780399178740Wydawnictwo:
Ballantine BooksLiczba stron:
208Forma książki:
e-bookMam mieszanie odczucia. Z jednej strony są tu ciekawie (choć krótko) opisane procesy zachodzące w mózgu, przez które ADHDowcy mają problemy (konflikt między task positive network a default mode network), sporo porad celowanych w dorosłych, a do tego wszystko jest napisane przystępnie i ‘pozytywnie’. Z drugiej - bardzo triggerowaly mnie próby przedstawienia ADHD jako ‘supermocy’, która pomogła self made biznesmenom odnieść wielki sukces, ignorując inne istotne aspekty ich sytuacji oraz nie wspominając, że sukces to nie tylko trzepanie giga hajsu. Do tego: promowanie dyskusyjnych produktów jak internetowy test Kolbe Index, który kosztuje 55 USD i wygląda na pseudoscience, czy Fisher Wallace Simulator; samochwalczy fragment o wykładach autora w Chinach; nieironiczna wzmianka o lekach na chorobę lokomocyjną mimo przyznania, że one nie działają na ADHD (wtf). I wisienka na torcie, czyli rzucona mimochodem sugestia, że promieniowanie z telefonów komórkowych może wpływać na pojawienie się ADHD. Szkoda, że zamiast rozwinąć temat, napisali tylko ‘stay tuned’; mam nadzieję, że to był żart.
Po napisaniu powyższego, jednak mam negatywne odczucia, nie polecam. xd Muszę znaleźć coś bardziej naukowego.
Prywatny licznik: 30/52
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #adhd #naukispolecznebookmeter #psychologiabookmeter #socjologiabookmeter
źródło: 1058017-352x500
Pobierzźródło: la-noir-x-doubt
Pobierz