Wpis z mikrobloga

@Lukardio: Ukraińcy powinni przeprosić za Wołyń. Po pierwsze, bo tak przystoi, po drugie to byłby świetny ruch propagandowy. Brauniarzom by spaliło styki. Miałem (nie) przyjemność rozmawiania z paroma braunistami. Główny temat Wołyń Wołyń Wołyń!!! Gdy pytałem o Katyń - ale putin za Katyń przeprosił ! I temat uznawali za zakończony.
  • Odpowiedz
@popeye8520:

Brauniarzom by spaliło styki

Niestety nie. Ukraińcy ciężko u nas pracują, państwo ukraińskie dziękuję nam co chwila za to co robimy, a brauniarstwo od 4 lat ta sama płyta "Ukry złe i upadlina zła". Gdyby Zełeński sam latał teraz z łopatą po ekshumacjach, owinięty w worek pokutny to dalej byłby dla brauniarzy zły
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: nawet jakby zostało z wołyniem wszystko wyjaśnione to ten ruski kiep i tak by znalazł powód żeby się do nich pruć, znaczy raczej jego oficer prowadzący z Moskwy powiedziałby mu o co się pruć
  • Odpowiedz
@JupikaYeah:

wystarczyłoby przestać czcić nazistowskich zbrodniarzy i dobrze o tym wiesz ukraiński propagandzisto

Mowa była o Wołyniu. Zbrodnia za którą państwo ukriaińskie nie odpowiada w najmniejszym stopniu (bo nie istniało) a mimo to robią obecnie wiele, żeby zachować się jak trzeba, żeby ofiary miały godny pochówek. Do tego się nie odniesiesz?

"Czczenie" nazistowskich zbrodniarzy mnie boli ale mniej, bo to już nie ma przełożenia na nasze życie. Wołyń ma, bo
  • Odpowiedz