Aktywne Wpisy

nervous_breakdown +302
W natłoku codziennych kataklizmów, konfliktów i mrocznych prognoz często umykają nam dobre wiadomości
źródło: 1000141342
Pobierz
Limonene +26
Mirki co to za larwy? Znalazłam w kompoście
#ogrodnictwo
#ogrodnictwo
źródło: IMG_1459
Pobierz

https://x.com/zasob_ludzki/status/2039708389282918861
#polska #korwin #mentzen #antykapitalizm #januszebiznesu #neuropa #4konserwy #demografia #neuropa #4konserwy #pracait #pracbaza #pytanie #ankieta #dino #korposwiat
źródło: obraz
PobierzCzy nadużywanie umów śmieciowych jest jedną z przyczyn fatalnej demografii?
Tak. Ogólnie umowy śmieciowe to patologia i jeżeli praca nosi znamiona UOP to UOP powinno z miejsca wjeżdżać
Komentarz usunięty przez autora
https://x.com/danio987/status/2026445735269425451
@Famine: większym problemem jest robota na czarno i unikanie podatków
Dostać paragon u stolarza, mechanika samochodowego czy od ekipy wykończeniowej to jak wygrać w totka, a jak chcesz fakturę to nagle cena wzrasta o VAT.
Ukrócić tę patologię, zaorać szarą strefę to od razu będzie lepiej budżet wyglądał. A potem wziąć się
@RedTiger: no, no od razu by byl placony w wyplacie a nie do kieszonki pana prezesa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam nawet w rodzinie wujka z 5 lat był najbardziej ogarniętą osobą w dużym tartaku. Uczył nowych, zarządzał dostawami, zleceniami, zapychał dziury na maszynach jak kogoś brakowało itd.
@NaczelnyWoody: B2B to też są śmieciówki, a zarabia tak cała masa dobrze sytuowanych ludzi w miastach.
@RedTiger: Na pewno dzieci się będą rodzić bez PIT i ZUS a więc np. bez dostępu do publicznej edukacji czy służby zdrowia. Oczywiście się domyślam, że prywatna służba zdrowia w USA to nie był prawdziwy kapitalizm. Następny się uda. A skoro prywatna służba zdrowia nie udała się nigdzie na świecie to czemu by nie zaryzykować i spróbowac jeszcze raz? Kiedyś się
@romanbluszcz: Badania mówią jednoznacznie. Wiecej kasy dla faceta więcej dzieci.
@TheKirghizLight: Wszędzie się udaje, gdzie nie ma socjalizmu.
@nairoht: W wielu krajach to działa prawidłowo, dostajesz całą swoją wypłatę i sam decydujesz na co chcesz wydać.
@RedTiger: Wiem, wiem. Prywatna służba zdrowia w USA to socjalizm. Następnym razem będzie inaczej.
@RedTiger: w jakich bo w większości krajów to pracodawca płaci zaliczki na podatki tak jak to ma miejsce w Polsce więc nie wiem o jakich krajach ty piszesz, a jak masz na myśli USA to proszę cie ale nie rozśmieszaj mnie xD