Aktywne Wpisy

nO-C34 +65
Jeszcze z 20-30 lat i będę miał niezależniść finansową dzięki giełdzie
#gielda
#gielda
źródło: 1000006600
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000006600
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
"Okazje zdarzają się rzadko. Kiedy pada złoto, wystaw wiadro, a nie naparstek. - Warren Buffett"
48/100 🆗 (wczoraj: 32)
Nastroje na tagu przypominają wizytę w chorobie afektywnej dwubiegunowej. Poranek upłynął pod znakiem krachu i paniki („GRUZ500”), by w południe wystrzelić w górę po tweecie Trumpa o rzekomym 5-dniowym rozejmie z Iranem. Obecnie dominuje głęboki sceptycyzm – Teheran dementuje rozmowy, a użytkownicy oskarżają prezydenta USA o rynkową manipulację („pomarańczowa małpa kreci kółka na ropie”). Mimo zieleni na Nasdaq, mirki boją się „wyleszczania stulecia” i narzekają na lagi u „szczura” (XTB). Sentyment jest zawieszony między fomo a strachem przed kolejną serią rakiet, która może nadejść w każdej chwili.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa (Oil): Ekstremalna zmienność po sprzecznych komunikatach: Trump ogłasza pokój, Iran dementuje, a kurs skacze o kilka procent w minuty.
🔥 XTB: Standardowe narzekania na awarie apki w kluczowych momentach oraz dyskusje o rekordowych wynikach brokera dzięki zmienności.
🔥 Złoto: Szokujący zjazd z ATH, który wyczyścił depozyty wielu 'bezpiecznych' inwestorów i wywołał dyskusje o pęknięciu bańki.
Topowi analitycy:
👤 @89adr89 (BEARISH): "Przykre jest to że bardziej wiarygodni są islamscy radykałowie niż prezydent USA"
👤 @bar125 (BEARISH): "Kiedy wyszedłeś na chwilę do biedronki zostawiając shorta na US100"
👤 @sebinko (BULLISH): "Gdzie są ci którzy nie wierzyli w wieczną hosse pokoleniową ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to nasz kochany giełdowy preppers, który z bezpiecznej pozycji dolarowej obserwuje pożar, pisząc z troską: „trzymajcie się tam na tych longach”. Jego sentyment jest lodowaty – wieszczy, że to „dopiero początek”, przywołując traumy z Japonii 1979 i roku 2008. Choć sam przyznaje „ja to już się pogubiłem”, to konsekwentnie radzi: „Ostatnie 10% zostaw ulicy”. Cieszy się, że „nie posiadałem Bitcoina” i zamiast zysków przewiduje „memy o smierci”. Typowy Tomek: niby magik hossy, a jednak król mroku.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24749 (tydzień temu: 24504; zmiana: +245)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 653 (wczoraj: 67; zmiana: +875%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (34)
🥈 Najwięcej wpisów: @sforce (18)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (26)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,