Aktywne Wpisy

Famine +208
Ktokolwiek napisze filtr/wtyczkę do ukrywania tego powinien być natychmiast beatyfikowany bez rozróżnienia na wyznawaną religię
#oswiadczenie
#oswiadczenie
źródło: temp_file4137377395543729351
Pobierz
jmuhha +22
7400 założenie jednostki + zgoda spółdzielni 2000 zł = 10400 koszt klimy w bloku
źródło: 1000029103
Pobierz

Tytuł:
HyperionAutor:
Dan SimmonsGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★★★★☆
Tłumacz:
Wojciech SzypułaWydawnictwo:
MagLiczba stron:
624Forma książki:
e-book---
Znakomita książka. Bardzo oryginalny pomysł, ciekawy i wciągający świat przyszłości, mroczny, czasem horrorowy klimat. Napięcie i tajemnice nie pozwalają się oderwać. Autor popisuje się swoją wszechstronnością literacką, wkładając w poszególnych pielgrzymów dość zróżnicowane historie - o dziwo wszystkie bardzo dobre, po opiniach spodziewałem się, że poziom będzie różny.
Stworzony świat jest bardzo zaawansowany i skomplikowany, ale narracja pozwala za tym mniej więcej nadążyć i nie jest to przytłaczające.
Myślę, że warto wiedzieć, że pierwszy tom urywa się w połowie historii i trzeba czytać drugi.
#czytelniczebingo nie wszyscy bohaterowie są ludźmi
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #hyperion #scifi #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 1000081206
PobierzZnakomicie zakończony, ekipa rusza na przygodę w nieznane spojona potęgą przyjaźni.
A wykopowe bingo to oznaka braku wolności daliście sobie narzucić tematy, chomąto i klapki na oczach.
Chociaż do dzisiaj nie wiem co autor miał w głowie, że taką historię napisał
@TragiKomediant miała więcej lat, bodajże 12-14, wtedy był jej "opiekunem", dopiero później jak była dorosła nawiązali jakąś tam relację