Wpis z mikrobloga

https://www.pepper.pl/promocje/poco-x8-pro-8256-1245366
Za 1299zł mamy poco x8 pro, i o ile chce wymienić mojego wysłużonego oneplus 6.

O tyle obawiam się nad bezpieczeństwem i skłaniam się ku iphone 17.

Czy jest ktoś wstanie doradzić mi czy androida jak poco jestem wstanie zabezpieczyć tak jak iphone?

Chodzi mi o te wszystkie funkcje jakie ma iphone czyli find my/zdalna blokada/wymazywanie danych/ że nikt nie złamie faceid itp

Telefonu używam tylko do pracy w zasadzie i spotify (i tu plus dla iphone że są te airpods i działają też sprawnie w miarę nothing itp). Testowałem u znajomych fajnie to wygląda, a poco nie ma nic ;/.

Ktoś coś?
#iphone #android #poco #telefony #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: a powiedz co Cię powstrzymuje przed IPhonem? Bierzesz srajfona i nie przekopujesz internetu „co zrobić żeby upodobnić androida do IOsa”. Sam się zastanawiałem lata temu, w końcu kupiłem i w------e. Nigdy apka nie będzie tak dobra jak systemowe rozwiązanie. Jak chcesz się bawić w jakieś Poco to się baw ale i tak skończysz na IPhonie, jak nie teraz to za rok czy dwa skoro już się zastanawiasz
  • Odpowiedz
co Cię powstrzymuje przed IPhonem?

@Benny_SaSinbe: bateria, znajomi mają i narzekają. Do tego brak szybkiego możliwości przesyłu na komputer, no i nie ukrywa mcena, tu za 1300 mam telefon z dwuletnia gwarancja a na 17stke to juz 4k trzeba dac (czyli w sumie 3x poco).

Jedyny plus to
bezpieczenstwo
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: kupiłem 16 pro jak wychodziła 17 więc wypowiem się o tym modelu, co do baterii póki co nie mam zastrzeżeń. Nie gram w gry na telefonie, dużo przeglądam stronki z analizami meczów, odpalam filmiki ze skrótami itd więc ma na czym spadać, trochę rozmów w ciągu dnia 15-30 min, generalnie normalne użytkowanie. I po całym dniu jak nie podepnę do ładowania gdzieś w ciągu dnia o 22 zwykle mam
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: co do szybkiego przesyłania na kompa to kupujesz większą chmurę w icloud jeśli aż tyle masz tych rzeczy i masz dokładnie 1:1 w czasie rzeczywistym to co masz na telefonie to na kompie więc nawet nie musisz przesyłać i sprawa załatwiona.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: mam pierwsze xiaomi jakos od 6 lat.
Poziom/ilosc zabezpieczen uznalbym za aburdalny wrecz. Jedyne co dziala gownianie i raczej apple bedzie zawsze lepsze pod tym wzgledem, to faceID.

Poza tym masz xx ustawien i pelna integracje bezpieczenstwa od googla. Integracja xiaomi z google jest wrecz zbyt duza.
No ale tak bezpieczne miejsca, zdalna blokada telefonu, zdalna blokada ekranu, uniemozliwienie wylaczenia telefonu, czy orzejacia w tryb offline, opcje detekcji zblizeniowo offline, detekcja
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: no właśnie jeśli chodzi o zabezpieczenia (co jest moim priorytetem) to android to niestety g---o ;/, już nie mówię że o ci ktoś ukradł telefon, ale widziałem wytyczne w usa w pracy przy dokumentach poufnych czy chociażby jakieś it security to wszędzie tylko iphone, nic innego nikt nie ma.

A no ogólnie cena 4k za iphone 17stka gdzie takie poco co go bije pod względem sprzętu na głowę kilkukrotnie
  • Odpowiedz
to android to niestety g---o

@PiersiowkaPelnaZiol: to nie bardzo rozumiem sens twojego pytania i pozniejszy dywagacji.

Skoro trzymasz na twlefonie az tak istotne i wazne rzeczy, nie wiemfirmowe prywatne itd ktore ktoa moglby wykorzystac orzeciwko tobie. Lub (tym bardziej) masz paranoje.
To wydatek tych 3.7k na iphona nie powinien byc problemem. Ewentualnie kupno ip16 czy 15, ktore sa o 1000-1500zl tansze. Bo nawet jesli maja gowniana baterie, to sobie go
  • Odpowiedz