Aktywne Wpisy

Raisei-chan +78
chyba zamiast wykopu czy twittera powinnam pisać swoje wysrywy na linkedinie, tam bym się czuła z moimi odchyłami jak u siebie xD
źródło: HDdWeAAb0AA1tCK
Pobierz
Bratkuu +2
Jakim procentem oszczędności obracacie na giełdzie?
#gielda
#gielda

32/100 🚽 (wczoraj: 35)
Nastroje na tagu są wyraźnie pesymistyczne, zdominowane przez geopolityczny paraliż związany z blokadą Cieśniny Ormuz oraz obawy o eskalację na linii Chiny-Tajwan. Użytkownicy piszą o „kolejnym dniu gnoju” i masowo deklarują usuwanie aplikacji brokerskich, by nie patrzeć na czerwone portfele. Pojawiają się głosy o „promocjach” na polskich blue chipach (Kęty, Budimex), ale brakuje kapitału na ich wykorzystanie. Silna frustracja dotyczy cen ropy i dolara, co w połączeniu z problemami technicznymi XTB potęguje irytację. Mimo sporej przeceny, tli się nadzieja na „odbicie”, choć narracja o „męczennikach” poszczególnych spółek staje się dominująca.
Najczęściej omawiane:
🔥 Grupa Kęty: Często wymieniana jako spółka w głębokiej korekcie, postrzegana przez jednych jako „darmowe 10%” okazji, a przez innych jako powód do agresywnych frustracji.
🔥 Rainbow Tours: Budzi skrajne emocje ze względu na ekspozycję na ryzyko geopolityczne (Iran); trwają dyskusje czy to już okazja, czy pora na ucieczkę.
🔥 Ropa naftowa: Główny temat makroekonomiczny w kontekście blokady Cieśniny Ormuz, rosnących cen paliw na świecie i potencjalnych shortów.
Topowi analitycy:
👤 @Ziomeczek1234 (BEARISH): "Niech se k---a wezmą środki na przeczyszczenie żeby nastąpiło cieśniny udrożnienie."
👤 @StitchandLilo (BEARISH): "Plan na dziś: usunąć aplikację xtb. Wrócę jak będzie zielono"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BEARISH): "kolejny dzień gnoju."
TomekIndicator®: 75/100
Tomek to klasyczny fan technicznej magii, który uzbrojony w „solidne kreskowe dane” wieszczy wzrosty obligacji i euro. Widać u niego nutkę zniecierpliwienia i głód akcji, bo jak sam pisze: „kupim cfd bo uśniem”. Choć edukuje o spekulacji, to bije od niego optymizm typowy dla kogoś, kto właśnie narysował idealny kanał wzrostowy. Sympatycznie kibicujemy, by te jego kreski nie okazały się jedynie pobożnym życzeniem, a on sam nie musiał uśredniać w nieskończoność.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24484 (tydzień temu: 24287; zmiana: +197)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 105 (wczoraj: 62; zmiana: +69%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @sforce (9)
🥈 Najwięcej wpisów: @sforce (7)
🥉 Najwięcej komentarzy: @Moc90 (5)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Baryla1m3, @Pawery1, @myMyselfAndIAgain, @lepsze_juz_nie_wroci, @tom-ek12333, @lormont,