Wpis z mikrobloga

@Bratkuu: 25% ETFsp500 i IKE i jakaś drobnica na PZU, XTB i ORLEN, reszta w obligacjach EDO i trochę TOSy gdy były po 6%+ kupowałem jakoś na początku 2027 mam wykup.

Zastanawiam się czy szybciej nie uciec z TOS i wąłdować w EDO, żeby być gotowym na wyższą inflację, w dodatku pewnie w tym miesiącu ostatni raz EDO będą z marżą 2%
  • Odpowiedz
@Bratkuu: na tagu nawet kredyty biorą jak są promocje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tak poważnie to zależy od definicji. Dla mnie oszczędności to kasa, która nie jest mi do niczego potrzebna. Generalnie w gotówce trzymam sztywno średnie półroczne wydatki + jedna pensja na życie, a resztę ładuje w obligacje/szczura i tak sobie tam leży. Wydam więcej kasy to uzupełniam. Od kilku lat działa ( ͡
  • Odpowiedz
@Bratkuu: Niektórzy to zapożyczają się w rodzinie bo wpakowali kasę na giełdę i nie starcza do wypłaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://wykop.pl/wpis/84764053/czy-to-normalne-ze-inwestorzy-z-wykopu-sa-milioner
@yahoomlody +77
Czy to normalne, że inwestorzy z wykopu są milionerami i mają miliardy w obligacjach, a na koniec miesiąca trzeba pożyczać pieniądze od rodziców na parówki? Myślę, że dla takich należy założyć zbiórkę na pomagam albo coś... Odejmują sobie od ust żeby żyć w luksusie...

#gielda #
MamByleJakiNick - @Bratkuu: Niektórzy to zapożyczają się w rodzinie bo wpakowali kasę...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz