@jackill: Kiedyś dla testu kupiłem z 5 różnych odmian w specjalistycznym sklepie, nawet wypalali na (niby) żądany poziom. Generalnie ą, ę, ekskluzif, cena kilka razy wyższa niż zwykła kawa w Biedrze. I żadna mi nie smakowała.
@wacek_1984: Nie piłem nigdy BA, więc pewnie nie tak intensywny jak by było w BA. Natomiast od razu, na pierwszym tle pojawia się rum. Mają paczki 100 g za 3 zł, można zaryzykować. Ja kupiłem na WFK, palone zaraz przed Festiwalem.
@LudzieToDebile W sensie Leń? Ja nie miałem u nich przypału, ale ja biorę tylko pod filtr.
@jackill: Nie kupowałem u nich. Już nie wiem gdzie. I nie było rewelacji, a wręcz przeciwnie. No ale ja marudny jestem. Lubię gorzką, jak najmniej kwaśną kawę bez udziwnień, więc wszelkiego rodzaju "urozmaicenia" tylko mi przeszkadzają.
Zaraz po zaparzeniu rum, wraz ze stygnięciem wychodzą owoce i przyjemna kwasowość. Bardzo przyjemny balans, od strzała wychodzi w V60.
4,5/5
#specialitycoffee #kawa #drip
źródło: IMG_7768
Pobierz@LudzieToDebile W sensie Leń? Ja nie miałem u nich przypału, ale ja biorę tylko pod filtr.
@jackill: aż mi się oczy zaświeciły, a tu literówka (づ•﹏•)づ
@LudzieToDebile pij to co Ci smakuje, jak lubisz gorzką bardzo, to zobacz sobie Lavazza fioletowa