Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +71
Pozdrawiam każdego kto wstał na ten mecz xD
#mecz
#mecz
źródło: image_picker_0F8CCF9F-D999-47E8-B62D-8DA1808B6485-25111-0000088517D95045
Pobierz
vulcanitu +25
źródło: 1000007212
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: image_picker_0F8CCF9F-D999-47E8-B62D-8DA1808B6485-25111-0000088517D95045
Pobierz
źródło: 1000007212
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Na grupach fejsbukowych dla juniorów wciąż 80% osób szuka pierwszej pracy jako front end dev. Dla mnie to jest niepojęte, że ci ludzie nie tylko już się nauczyli jakichś podstaw fe, ale i to, że ogrom właśnie zaczyna. Jakie znaki musi dać pan buk, żeby ogarnęli, że ich roczne portfolio Claude code tworzy w 10 minut?
Wydaje mi się że mają syndrom wyparcia. Ze jednak wiesz, oni stworzyli "'cos fajnego", co działa i jakoś wygląda więc szukają pracy.
Cały czas mają zakodowana ścieżkę, ze jest się najpierw intern potem junior mid i senior. A dodatkowo jak znajdą pracę to będą wiesz, prowadzeni przez seniora i będzie robione CR. Niektórzy jeszcze pewnie przeczytali 10 książek typu "czysty kod" i niektóre ich funkcje są tak
W takich sytuacjach może warto z taka osoba pogadać, przedstawić jaka jest sytuacja. Dużo ludzi czuje wstyd i bierze to mega do siebie, że nie mogą znaleźć pracy bo przecież się tyle uczyli, tyle w to zainwestowali czasu i pewnie też pieniędzy i teraz co...
Ja zawsze tłumacze takim że to nie ich wina, że rynek jest przegrzany i pokazuje im wpisy z LinkedIn a screeny jak ludzie z expem
KAR PA TY! KAR PA TY!
To pytanie które zadałeś. Chciałbym bardzo szczerze Ci na to odpowiedzieć, bo... też często sobie je samemu zadawałem, w którą stronę iść, patrząc na to co się dzieje w IT i nie tylko, jak to wszystko będzie wyglądać za 5-10-15 lat...
Co prawda żeby być dobrym to najlepiej mieć doktorat z matematyki, ale doktorzy tworzą i rozwijają LLMy, a jak firma zechce użyć np. coś wydajnego do rozpoznawania obrazów na dużą skalę, to pewnie byłby to CLIP, i nawet z nim żeby coś