Aktywne Wpisy

PREFERENCJA PREFERENCJA PREFERENCJA PREFERENCJA PREFERENCJA PREFERENCJA
#p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow
#p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow

Artok +176
Z każdym dniem coraz wyraźniej widać, że amerykański plan na #iran był równie zaawansowany, co pomysł #maxkolonko na wjechanie dwustoma Abramsami do Liberaca i stanie bez celu. #usa

40/100 🚽 (wczoraj: 72)
Nastroje na tagu są przeważnie negatywne, z wyraźnymi obawami o spadki i korekty na rynku. Wielu użytkowników narzeka na straty i wyraża frustrację z powodu nieudanych inwestycji, często z nutą ironii i czarnego humoru. Pojawiają się głosy o końcówce hossy na 'SAAS apocalypse' oraz rozczarowanie wynikające z konieczności płacenia podatków od zysków, pomimo ogólnych strat. Optymizm jest sporadyczny i dotyczy głównie pojedynczych spółek, takich jak Tradedesk, Microsoft, czy Scanway, lub spekulacji na surowcach. Dominuje jednak pesymizm, wzmacniany przez cyniczne uwagi na temat niedoświadczonych inwestorów i ogólnego braku stabilności na rynku. Odczuwalna jest również frustracja związana z manipulacjami rynkowymi i tzw. 'grubasami'.
Najczęściej omawiane:
🔥 IREN/Microvision/SAAS: Użytkownicy dyskutują o IREN w kontekście inwestycji w AI compute i zakupów GPU od NVIDII, ale także o Microvision jako przykładzie nieudanej inwestycji i 'SAAS apocalypse'.
🔥 XTB/Brokerzy: Temat XTB pojawia się w kontekście shortowania, rozliczeń PIT-8C oraz ogólnych dyskusji o brokerach i spekulacji.
🔥 Trakcja/PEPCO/CCC: Użytkownicy zwracają uwagę na wzrosty Trakcji, potencjalne 'rakiety' na PEPCO oraz rozczarowanie spadkami i słabą komunikacją spółki CCC (Modivo).
Topowi analitycy:
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (NEUTRALNY): "Szedłem wczoraj do pracy i przypadkiem spotkałem Warrena Buffeta. Pokazałem mu syzbko mój portfel xtb i powiedział do mnie, że zarobię 100% do jutra, jeśli posłucham jego wskazówek Jakie to były wskazówki? No właśnie nie skończyłem słuchać, bo odszedłem."
👤 @milpl (NEUTRALNY): "#gielda niechcacy odpalilem gorące, jednak my na tagu jestesmy zajebiscie silni psychicznie, o zadnych zdradach akcjonariuszy i zmeczeniu nikt nie pisze , myk nowy memik o spadkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
👤 @milpl (BEARISH): "@kone: zalezy czy wierzysz ze da sie żyć z giełdy"
TomekIndicator®: 15/100
Tom-ek12333 przejawia silny sentyment niedźwiedzi, sugerując, że rynek zmierza w dół. Uważa, że pomimo obecnego optymizmu, "ogólnie akcje są niżej niż 4 miesiące temu" i "na lepiej się nie zapowiada". Przewiduje, że akcje "mogą spadać jeszcze przez np. 2 lata" oraz że "tego typu potworki zostaną wyczyszczone na początku". Wskazuje też na "ostrą bańkę" i powiązanie rynków, wierząc, że "jak SP500 zacznie spadać, to GPW i inne także".
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24151 (tydzień temu: 23597; zmiana: +554)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 209 (wczoraj: 303; zmiana: -31%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @milpl (16)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment, @ahahbabaqvvdichch, @Glupiii (6)
🥉 Najwięcej komentarzy: @milpl (13)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz