Aktywne Wpisy
gaz_wieprzowy +37
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

diamondhands +15
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane

62/100 🚀 (wczoraj: 35)
Na tagu panuje atmosfera nerwowej euforii, określanej mianem 'pompy'. Mirki z jednej strony cieszą się z zielonych portfeli na otwarciu sesji w USA, z drugiej panicznie boją się wieczornych wyników Nvidii, wieszcząc klasyczne 'jebnięcie' po dobrych informacjach. Dominują memy o 'męczennikach' (szczególnie Microsoftu i Novo Nordisk) oraz szydera z giełdowych naganiaczy. Wiele wpisów dotyczy tzw. 'śmieciuchów' – spekulacyjnych spółek o małej kapitalizacji, które dzisiaj mocno rosną. Mimo wszechobecnego fatalizmu i strachu przed korektą, na tagu przeważa nastrój typu 'bzikaj' i 'pąpa'.
Najczęściej omawiane:
🔥 Nvidia: Absolutny numer jeden ze względu na dzisiejsze wyniki; strach przed 'urywaniem rączek' miesza się z modlitwami o guidance.
🔥 Novo Nordisk: Nazywana 'Starokurviskiem', spółka wywołuje frustrację spadkami, stając się wdzięcznym tematem do memów o pieniądzach z komunii.
🔥 Microsoft: Użytkownicy zrzeszeni pod tagiem #meczennicymsft debatują nad dokupowaniem akcji przy RSI w okolicach 30.
Topowi analitycy:
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BULLISH): "Nie ważne co mam w sercu, ważne co mam w dupie, a w dupie mam czerwone. Niech dzieje się pompa!"
👤 @g3jileusz94 (NEUTRALNY): "Na XTB się tylko wpłaca"
👤 @jedrek018 (BULLISH): "ZWIĘKSZYĆ MOC POMPY, REAKTOR WYTRZYMA"
TomekIndicator®: 18/100
Tomek to nasz nadworny maruda, dla którego giełda to obecnie „tragiczny boczniak”. Węszy spiski, twierdząc, że „grubas chce tych akcji”, by ubrać ulicę, a o popularnych analitykach pisze krótko: „dna rynków ale i metr mułu”. Zamiast w AI, woli uciekać w obligacje, bo „bańka się chwieje”. Mimo niedźwiedziego nastawienia, budzi sympatię, gdy złośliwie komentuje wtopy rodziny na naganianych akcjach: „śmiałem się, że kupił od chrzestnego te akcje :P”. Prawdziwe „smart money” trzyma w butach z CCC.
Wykresy za ostatnie 30 dni
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23556 (tydzień temu: 23383; zmiana: +173)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 251 (wczoraj: 253; zmiana: -1%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (26)
🥈 Najwięcej wpisów: @ethize (14)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (15)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz@ja_tu_tylko_na_moment: dobre motto na nagrobek