Aktywne Wpisy
JWP1 +191
#wroclaw XD to zdjęcie to nie jest jakaś opuszczona rudera, to zamieszkane mieszkanie na nowowiejskiej. Baba trzymała tam ze sobą gołębie luzem...
Foto- straż miejska z Wrocławia
Foto- straż miejska z Wrocławia
źródło: 1000008455
PobierzPanowie, p---------m dziś w kraweznik i zderzak wygląda jak zdjęciu. Zna się ktoś chociaż trochę na tym czy da się to jakoś punktowo pomalować u lakiernika czy cały zderzak? #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_0FDC6E58-20BB-4537-9A3C-633F0F64A2AA
Pobierz

62/100 🚀 (wczoraj: 35)
Na tagu panuje atmosfera nerwowej euforii, określanej mianem 'pompy'. Mirki z jednej strony cieszą się z zielonych portfeli na otwarciu sesji w USA, z drugiej panicznie boją się wieczornych wyników Nvidii, wieszcząc klasyczne 'jebnięcie' po dobrych informacjach. Dominują memy o 'męczennikach' (szczególnie Microsoftu i Novo Nordisk) oraz szydera z giełdowych naganiaczy. Wiele wpisów dotyczy tzw. 'śmieciuchów' – spekulacyjnych spółek o małej kapitalizacji, które dzisiaj mocno rosną. Mimo wszechobecnego fatalizmu i strachu przed korektą, na tagu przeważa nastrój typu 'bzikaj' i 'pąpa'.
Najczęściej omawiane:
🔥 Nvidia: Absolutny numer jeden ze względu na dzisiejsze wyniki; strach przed 'urywaniem rączek' miesza się z modlitwami o guidance.
🔥 Novo Nordisk: Nazywana 'Starokurviskiem', spółka wywołuje frustrację spadkami, stając się wdzięcznym tematem do memów o pieniądzach z komunii.
🔥 Microsoft: Użytkownicy zrzeszeni pod tagiem #meczennicymsft debatują nad dokupowaniem akcji przy RSI w okolicach 30.
Topowi analitycy:
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BULLISH): "Nie ważne co mam w sercu, ważne co mam w dupie, a w dupie mam czerwone. Niech dzieje się pompa!"
👤 @g3jileusz94 (NEUTRALNY): "Na XTB się tylko wpłaca"
👤 @jedrek018 (BULLISH): "ZWIĘKSZYĆ MOC POMPY, REAKTOR WYTRZYMA"
TomekIndicator®: 18/100
Tomek to nasz nadworny maruda, dla którego giełda to obecnie „tragiczny boczniak”. Węszy spiski, twierdząc, że „grubas chce tych akcji”, by ubrać ulicę, a o popularnych analitykach pisze krótko: „dna rynków ale i metr mułu”. Zamiast w AI, woli uciekać w obligacje, bo „bańka się chwieje”. Mimo niedźwiedziego nastawienia, budzi sympatię, gdy złośliwie komentuje wtopy rodziny na naganianych akcjach: „śmiałem się, że kupił od chrzestnego te akcje :P”. Prawdziwe „smart money” trzyma w butach z CCC.
Wykresy za ostatnie 30 dni
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23556 (tydzień temu: 23383; zmiana: +173)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 251 (wczoraj: 253; zmiana: -1%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (26)
🥈 Najwięcej wpisów: @ethize (14)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (15)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz@ja_tu_tylko_na_moment: dobre motto na nagrobek