Aktywne Wpisy

siodemkaxx +198
#rolnictwo #ogrodnictwo #jedzenie
szykujcie portfele na tegoroczne zakupy owoców i części warzyw, 4 noc pod rząd dokończyła zniszczeń, w wielu miejscach temperatura do szła do -8/-10, straty w większości gatunków 95-100%
zanim się zesracie w komentarzach to odpowiadam na najpopularniejsze:
1. nie, nie dało się ubezpieczyć, żadna firma nie oferowała ubezpieczeń owoców od przymrozków
2. nie, przy takich mrozach nie dało się ochronić, bo nawet najlepsze
szykujcie portfele na tegoroczne zakupy owoców i części warzyw, 4 noc pod rząd dokończyła zniszczeń, w wielu miejscach temperatura do szła do -8/-10, straty w większości gatunków 95-100%
zanim się zesracie w komentarzach to odpowiadam na najpopularniejsze:
1. nie, nie dało się ubezpieczyć, żadna firma nie oferowała ubezpieczeń owoców od przymrozków
2. nie, przy takich mrozach nie dało się ochronić, bo nawet najlepsze

baemaj +535
20 lat temu w polskim slangu młodzieżowym dominowały: beka, maniura, przychlast, żal kropka pl, kozacki, czaisz.
niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.
niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.

Jakoś dwa lata temu miałem operację na kręgosłup. Dostałem w zaleceniach żadnego dźwigania, noektórych sportow, wyczerpującej pracy fizycznej typu budowa, noszenie mebli, itp. No na zawsze już. Mogę jedynie raz na jakiś czas jakieś zakupy nosić ale też uważać ile tego mam.
I teraz pojawia się problem bo w pracy trochę roszady są i mam teraz robić co innego, a wiąże się to z noszeniem ciężkich rzeczy. I co mam teraz zrobić? Mam uzyskać jakiś papier? Kto taki wystawia? A może powinni mi dać jakiś stopień niepełnosprawności? Choć nie czuje się niepełnosprawny, nie widać nic po mnie, sle kręgosłup mam w fatalnym stanie i muszę o niego dbać.
Co mam zrobić w tej sytuacji aby nie musieć robić tego w pracy, a np aby przesunęli mnie na inne stanowisko?
#praca #pracbaza #zdrowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Nie mam żadnego konkretnego zakresu obowiązków, robię różne rzeczy, czasem robię coś
Nie wiem, czy powyższa droga okaże się skuteczna, ale nawet jak by się nie okazała, to bym pokazał przełożonemu w biurze wypis ze szpitala i powiedział, że nie będę dźwigał i tyle. Są momenty, gdy zdrowie jest najważniejsze, a inni