Aktywne Wpisy
p0melo +127
Byłem u lekarki, wizyta 10 minut, z czego 7 minut to była cisza bo pi$da coś tam sobie w komputerze wpisywała nie patrząc na mnie. Zadała mi pytanie boli co i po co przyszedł? Czy biorę leki?
Zadała 5 pytań reszta czasu to niezręczne milczenie i patrzenie jak babsztyl wpisywał coś w komputer. 3min wywiad, 5 min. mierzenie ciśnienia jakby kuzwa w tych czasach nikt ciśnieniomierza za 15 zł w domu nie
Zadała 5 pytań reszta czasu to niezręczne milczenie i patrzenie jak babsztyl wpisywał coś w komputer. 3min wywiad, 5 min. mierzenie ciśnienia jakby kuzwa w tych czasach nikt ciśnieniomierza za 15 zł w domu nie
źródło: images
Pobierz
twardy-zawodnik +155
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

58/100 🆗 (wczoraj: 35)
Nastroje na tagu to mieszanka 'pompowania' pod wyniki Nvidii oraz giełdowego fatalizmu. Użytkownicy z jednej strony ogłaszają powrót wzrostów ('We’re so back'), a z drugiej przyznają, że giełda 'zaorała im psychę'. Kluczowym punktem zapalnym są nadchodzące wyniki Nvidii, które budzą stres większy niż matura. Na polskim podwórku standardowo dominuje szydera z Orlenu i Dino oraz poszukiwanie 'rokujących śmieciuchów'. Sektor metali szlachetnych budzi spore ożywienie dzięki wzrostom na srebrze, co niektórzy kwitują mianem 'kręcenia korbą'. Mimo obaw o korektę, na tagu przeważa nadzieja na kontynuację hossy.
Najczęściej omawiane:
🔥 Nvidia: Główny temat rozmów w kontekście nadchodzących wyników; ogromny stres i debata czy 'dowiezie', czy 'raczki pourywa'.
🔥 Srebro: Entuzjazm wywołany osiągnięciem poziomu 90 USD i dynamicznym wzrostem kursu.
🔥 Orlen: Tradycyjna dyskusja 'męczenników' o kursie oraz przewidywania dotyczące wysokości dywidendy.
Topowi analitycy:
👤 @co_to_za_zycie (NEUTRALNY): "Nienawiść do grubasów od najmłodszych lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
👤 @Ryzcel (BEARISH): "korekta taka wleci ze raczki to tylko pierwsza rzecz ktora pourywa ;)"
👤 @perfumowyswir (BULLISH): "Giełda zaorała mi już psychę, od dwóch dni nie otwierałem XTB ze strachu, a tu taka pompa. We’re so back (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)"
TomekIndicator®: 18/100
Tomek to nasz wykopowy prorok obligacji, który w akcjach widzi głównie „tragiczny boczniak” i ostrzega, że „bańka się chwieje”. Z lekka kpi z giełdowych guru, sam celując w „coś nielubianego, prawdopodobnie na dnie”. Choć cieszy się z rodzinnych zakupów („buciki dzidzi”), na giełdzie węszy ewakuację do bezpiecznych przystani: „skoro kapitał rotuje do obligacji, to już coś wie”. Definitywnie odcina się od optymistów, kwitując: „Ja nie mogę znaleźć argumentu” za dalszymi wzrostami rynku.
Wykresy za ostatnie 30 dni
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23540 (tydzień temu: 23383; zmiana: +157)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 254 (wczoraj: 253; zmiana: +0%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ja_tu_tylko_na_moment, @vladi_putin (27)
🥈 Najwięcej wpisów: @ethize (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (18)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz