Wpis z mikrobloga

✨️ Jak często odwiedzać rodziców?
Jak często odwiedzacie swoich rodziców, z którymi nie mieszkacie? Ja mieszkam 12 km od nich, nie mam chłopaka i rodzice oczekują, że będę co tydzień przyjeżdżała do nich na noc na weekend. Jestem introwertyczką i poza pracą siedzę w domu, w weekend też nie miałabym żadnych planów, ale nie chce mi się do nich jeździć co tydzień. Jak to u was wygląda?
#pytanie #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: odwiedzaj ich jak najczęściej póki nie masz zobowiazan w postaci własnej rodziny. Ciesz się że masz rodziców i doceniaj chwile spędzone z nimi. Oni nie zawsze będą, później możesz żałować, że mogłaś a nie odwiedzałaś.
  • Odpowiedz
Podejrzewam, że to będzie mało miarodajne, bo to tylko na moich obserwacjach, ale dziewczyny, które właśnie tak robią, czyli często odwiedzają swoich rodziców, czy tam zostają u nich na łikend, po pierwsze mają z nimi świetne relacje, a po drugie bardzo słabo wybrały kandydata do związku, i robią wszystko, żeby uciec przed tą odpowiedzialnością, brakuje im odwagi, żeby to po prostu zakończyć i iść dalej z życiem. Zamiast tego przyjeżdżają do starych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim raz na miesiąc się mniej więcej widzę z mamą, oprócz tego święta, co drugi rok mniej więcej pojedziemy razem na tydzień wakacji.
Pomiedzy wiadomo, jakieś wiadomości, podesłanie tiktoka albo mema, rozmowa telefoniczna.

Każdy ma swoje życie, mama pracuje na zmiany, ja pracuje i mam swoją rodzinę, jest ok taka częstotliwość i nikt nie marudzi.
  • Odpowiedz