Aktywne Wpisy

yahoomlody +51
Mam zamiar w czerwcu p--------c sie z plecakiem na 2-3 tygodnie do #japonia na samotnego spierdotripa spiac po hostelach i jezdzac pociagiem z miasta do miasta. Jakies rady co jest super polecane do odwiedzenia, zjedzenia?
#podrozujzwykopem #podroze
#podrozujzwykopem #podroze

hokei00 +401
Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
źródło: IMG_7498
Pobierz

65/100 🚀 (wczoraj: 63)
Na tagu panuje atmosfera 'kupowania dołków' na rynku amerykańskim oraz euforia spekulacyjna na GPW, którą niektórzy określają mianem 'eldorado'. Użytkownicy skupiają się na analizie gigantów technologicznych jak Amazon i Google, promując strategię wchodzenia 'po same kule'. Mimo technicznej przerwy w USA i narzekań na nudę, sentyment podbijają dyskusje o 'śmieciuchach' (spółkach spekulacyjnych) oraz Medinice. Tradycyjnie silna jest grupa 'męczenników XTB', aktualnie zajęta rozliczaniem PIT-ów i ironizowaniem ze strat na CFD. Ogólny nastrój to mieszanka nadziei na 'pompę wiekuistą' z cynizmem wobec własnych porażek inwestycyjnych.
Najczęściej omawiane:
🔥 Amazon / Google: Użytkownicy analizują spadki jako okazję do zakupów, wskazując na potencjał AI i AWS.
🔥 XTB: Gorący temat z powodu PIT-8C, wysokich statystyk strat na CFD oraz statusu 'męczenników'.
🔥 Medinice / Śmieciuchy: Wysokie wzrosty spółek spekulacyjnych napędzają dyskusję o szybkich zyskach na GPW.
Topowi analitycy:
👤 @dzony77 (NEUTRALNY): "Odkąd mamy system kaucyjny zacząłem segregować śmieci"
👤 @vladi_putin (BULLISH): "Moja rekomendacja: wchodzić po same kule i trzymać"
👤 @bar125 (BULLISH): "Kiedy informujesz żonę do ilu procent będziesz zwiększał udział śmieciuchów w portfelu w waszym nowym planie inwestycyjnym"
TomekIndicator®: 32/100
Tomek to klasyczny obserwator „końca imprezy”. Choć przyznaje, że „byk jest rozpędzony”, to lojalnie ostrzega: „drzewa nie rosną do gwiazd”. Wieszczy rotację do bezpiecznych przystani, bo „giełda traci impet”, a rentowności „coś czują”. Z niepokojem analizuje japoński „pieniądz-fikcja (fugazi)”, wieszcząc strukturalną deflację i koniec ery łatwego zysku. Zamiast ulegać euforii, czeka na dołek, bo interesuje go „co da zwrot przez następne 2 lata”, a nie obecna „spekulacja pod AI”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23316 (tydzień temu: 23141; zmiana: +175)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 149 (wczoraj: 67; zmiana: +122%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (15)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (5)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (10)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz