Wpis z mikrobloga

#informatyka #chmura #googledrive #skydrive #dropbox i inne takie.

Powiedzmy, że mam zainstalowany program google drive na dysku w lapku ale on nie jest podpięty do sieci.

Edytuję dany plik na nim ale go nie synchronizuję. Nas

Następnie robię edycje przez stronę internetową.

Edycja na lapku i włączenie synchronizacji.

Czy dane nie zsynchronizowane wcześniej przepadną?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caishen: na dropboxie wywkakuje okienko, że jest konflikt synchronizacji, i wybierasz sobie którą wersję ma zostawić

z tymże nie ma edycji na stronie, tylko np. jakbyś na innym komputerze coś zmienił
  • Odpowiedz
@Dzakus: technikum informatyczne. Ja przez pewien czas też pisałem ale znudziło mi się targanie laptopa i plecaka na niego. Teraz tylko biorę lapka jak mam kilka zawodowych pod rząd.
  • Odpowiedz
@Dzakus: u mnie nie wszyscy nauczyciele się zgodzili więc nie było sensu tak kombinować. Jak kiedyś zainwestuje w netbooka to na pewno wrócę do tego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Caishen: idź do PPP i poproś o opinie w której będzie użyte słowo laptop. Idź z tym do pedagog i potem do dyrektora. Dyrektor musi to uwzględnić, a potem każdy nauczyciel, bo dyrektor to juz uwzglednil. U mnie ja mam w ten sposób załatwiona, a kolega ma załatwiona opinie taka, ze nie pisze słowo komputer, wiec musiał się pytać każdego nauczyciela.
  • Odpowiedz
@Dzakus: wiem, że była taka możliwość. Ja mam również opinię, a słowo kluczowe to "maszyna pisząca" ;)

Nie chciałem zaprzątać sobie tym głowy, dlatego że zamiast kupić sobie ultrabooka czy netbooka mój wybór padł na lapka. Wiem, że niby nie jest jakiś ciężki ale nie wygodnie mi z nim chodzić do szkoły.

Co powiesz na wymianę podręczników? Mam kilka zawodowych w pdf jeśli cię interesuje.

Kupiłem też książkę z polskiego
  • Odpowiedz