Wpis z mikrobloga

@greenape: słuchałem, ale nie mogłem się wczoraj skupić za bardzo, żeby o tym jakoś pomyśleć składniej, ale jakoś nic mi nie gryzło się strasznie więc pewnie ok :) Jak chcesz po świętach może coś więcej napiszę :)
@greenape: sprawiłeś, że znowu mam ochotę zrobić użytek z mojej gitary! :) Podoba mi się bardzo "Among The Fuzzy Pictures", aż sobie ściągnę na dysk. Trudno mi coś konstruktywnego napisać. Na pewno duży plus za ładną, czystą jakość i ciekawe brzmienie gitarki.
@Butt: Rób pożytek, gitara na pewno czeka niecierpliwie ;) Kiedyś ćwiczyłem na gitarze trochę technicznie i coverowałem, ale znudziło mi się to trochę (teraz już chyba nie umiem żadnego coveru), więc postanowiłem coś nagrywać. Pewnie technicznie robię postępy wolniej, ale zawsze jest ciekawiej i może gram bardziej po swojemu.

Co do brzmienia gitary, to zwykle miałem z nim problemy (głównie z cleanem) - długo minęło zanim wykręciłem coś znośnego pod nagranie,
@greenape: ja właśnie miałem ciągły dylemat czy skupić się na nauce piosenek czy na tworzeniu własnych. Skończyło się jak widać kompromisem :P Ale teraz jakoś to lepiej rozwiążę. Dzięki wielkie za motywacje! :D

I swoją drogą, czym wiosłujesz?
@Butt: Ibanez SZ520 - dość mało znana chyba. Niby 2 humbuckery, ale wszystko nagrywałem na singlu przy gryfie. Do nieprzesterowanych brzmień wolałbym coś typu strato.

A Ty co masz za gitarę?
@Butt: Znam, też zwracałem na niego uwagę jak kupowałem gitarę i wiem że to dobre wiosło. Teraz moje zamiłowanie to les pauli jest trochę mniejsze. Najbardziej chciałbym PRS ;)
@Andrew1706: W małej promocji :p Jakbym poświęcił się muzyce i chciałbym na tym zarabiać, to oczywiście nie żałowałbym zapłacić za oprogramowanie. Na darmowych wtyczkach często trudno uzyskać fajne brzmienia (o ile w ogóle do perkusji są jakieś sensowne darmowe wtyczki), ale np. pianino w poprzedniej piosence jest z darmowej i akurat jakoś brzmi.

Bardzo podoba mi się polityka cenowa wydawców programu Reaper, który dla osób których roczny przychód nie przekracza 20