Wpis z mikrobloga

Generalnie relanium lekarze wypisują jak drażetki, idź do rodzinnego normalnie i poproś. Tylko dziala dluzej od alpry (aczkowiek duzo, duzo "slabiej")
  • Odpowiedz
@dafi93: bo to nauroleptyk który mocno zamula, a każdy neuroleptyk to mózgojeb ( ͡º ͜ʖ͡º)
jedyny lek (no nie do końca, chlorportiksen to samo, ale to tez neuroleptyk - widzisz regułę?) który po pierwszym razie wylądował w śmieciach, a brałem z 15 jak nie więcej łącznie z starymi w stylu klompiramina gdzie skutki uboczne były srogie w porównaniu do innych antydepresantów. Nie dość, że tylko się spać chce
  • Odpowiedz
@10129: w jakich dawkach brałeś i jakich porach? Dopytuję, bo chcę określić czy brałeś to jako lek na spanie (bo często wypisują na to właśnie), czy do codziennego funkcjonowania. Bo jeśli to drugie, to się nie dziwie. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania na tym leku w dzień, a co dopiero prowadzenia samochodu czy nauki.
  • Odpowiedz
@dafi93: nie pamiętam dawek. Chlorprotyksen chyba 15mg, kweta chyba symquel 50mg xr. małe bo dostałem na lęki do brania "doraźnie' z tego co kojarzę od konowała. Inny psychiatra (nie mający problemów z przepisaniem benzodiazepin na lęki) go wyśmiał, zę to nie sa leki dla mnie (co nie powinno dziwić bo miałem silny brak energii/motywacji dodatkowo poza nerwica) także ten, ilu lekarzy tyle zdań.

w każdym razie, leki anty psychotyczne zostawiam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @10129: dzięki za informacje. No to trudno.

W temacie neuroleptyków mam zdanie jak @10129. Po samych dawkach nasennych tylko śpię i później źle się czuję parę dni.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wyważony-narrator-82: Jakiego można mieć tripa po pregabalinie? XD
Proszę Cię, nie kombinuj po forach, to tylko Ci zaszkodzi. Leki to ostateczność. Idź normalnie do psychiatry i opisz co i jak, normalny psychiatra zrozumie Cię doskonale i nie będzie miał problemu z wypisaniem alproxu na sytuacje kryzysowe, raz na pół roku wypisać pacjentowi to nie ma praktycznie żadnego ryzyka, halo. Nie słuchaj gości co próbują różnych specyfików i miksów, zdrowie masz jedno.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: clon - ale ciężko dostać bez padaczki
pregabalina w dużych ilościach - idzie dostać na e-recepte 75mg 56 tab x 3 bez historii w ikp jak kit wciśniesz
ewentualnie apoteka -> 17-25 zł na antidol -> wiadomo co zrobienie z paracetamolem (usunięcie go z całego blistra 10 tabletek) -> masz chill i w------e po antku, ale to z deszczu pod rynne
  • Odpowiedz