Aktywne Wpisy

Gdzie jeszcze przesiadujecie poza wykopem?

annlupin +20
misiek po drugiej bo o czwartej to bede spała już dobranoc dla was
źródło: annlupin206654333
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: annlupin206654333
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czasami jak czytam jak niektórzy ludzie mają przekichane w robocie, cieszę się, że schowałem ambicje do kieszeni i wybrałem robotę, gdzie może nie tyle nie trzeba nic robić, bo praca nie niszczy życia. Raz już o tym pisałem i może mam pracę nieco powyżej minimalnej, ale niewysoką pensję rekompensuje brak większego stresu i obowiązków. Czy warto? Wydaje mi się, że to zależy od punktu widzenia. Ale obecna praca nie jest moją pierwszą, gdzie nie zamęczam się na śmierć
Pochwalę się, że mając parę lat temu do wyboru januszex vs dom pogrzebowy wolałem to drugie. Oczywiście, mało kto lubi klimaty śmierci i pogrzebów, bycia otoczonym trumnami, urnami i zniczami, ale wolałem te klimaty niż chroniczny stres. Inna praca to była po prostu cieciówa, ktorą też wybrałem zamiast kołchozu.
Oczywiście nie piszę tego posta by się chwalić, bo ktoś powie, że nie ma czym. Hajs powyżej minimalnej, a jak trzeba w życiu kupić coś sobie to np. trzeba być krolem promocji i oszczędzania. Na pewno z moją pensją nie pojadę na wakacje all inclusive. Nie kupię sobie drogiego samochodu ect. Ale subiektywnie uważam, że w pewnym momencie życia uznałem, że nie warto gonić za awansem poprzez tyrkę, stres i zrobienie z siebie wyniszczonego trupa. Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach sukces i awans za harówę też nie jest pewny. Postanowiłem przez życie iść powoli.
Takie tam przemyślenia.
#praca #pracbaza #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Teraz mam czas dla siebie, w końcu się wziąłem za siebie jeśli chodzi o ćwiczenia i spokojna głowa. Kasa to nie wszystko.
I roboty bedzie coraz wiecej xD. A ze otoczony trumnami? Normalna sprawa. To jakby piekarz narzekal ze otoczony chlebem. Urodziles sie to i umrzesz, dziwni sa ludzie po 20stce(bo mlodzierz mozna jeszcze zrozumiec) ktorzy tego nie dopuszczaja do swiadomosci a sa tacy, albo niesamowita, przesadna rozpacz po smierci bliskiego. Z tym, ze smierc przyjdzie nawet nagle zawsze trzeba sie liczyc.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta