Wpis z mikrobloga

@zrzed: raczej przez pisiorów i kanfjederusów, jest mniej urodzeń, zaostrzenie przepisów antyaborcyjnych raczej w chęci rodzenia dzieci nie pomaga, więc się zamyka porodówki, ale trzeba zwalić na Tuska.
  • Odpowiedz
@Aldona_Lipska: to nadal nie wiedziałem że głupia decyzja Tuska to wina opozycji. Miejmy nadzieję, że po następnych wyborach Tusk nie będzie musiał już słuchać się opozycji tylko zacznie sam rządzić
  • Odpowiedz
@Aldona_Lipska: wiadomo zwijanie infrastruktury i personelu medycznego, zwiększy liczbe urodzeń a nie przyspieszy wymieanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale no cóż jak zwykle dla neoliberałów ważniejsze jest wychodzenie na plus w excelu niż dobro ludzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Dejvidek25: można to inaczej rozwiazać odział w jakichś miejscach zeby nie było na sor to najgorsze z możliwych, tak aby w razie godziny W nie było problemów
  • Odpowiedz
@Dejvidek25: obecność jakoś nie zwiększyła. Po co bez sensu wydawać pieniądze? Jeśli liczba urodzeń będzie wzrastać to siłą rzeczy się je otworzy.
Nie jestem neoliberałem. Po prostu nie musimy wydawać bez sensu pieniędzy na coś z czego w miesiącu skorzysta kilka osób.
  • Odpowiedz
obecność jakoś nie zwiększyła. Po co bez sensu wydawać pieniądze? Jeśli liczba urodzeń będzie wzrastać to siłą rzeczy się je otworzy.

Nie jestem neoliberałem. Po prostu nie musimy wydawać bez sensu pieniędzy na coś z czego w miesiącu skorzysta kilka osób.

@Aldona_Lipska: mówisz że wydawanie pieniędzy na to żeby kobieta bliski dostęp do opieki poporodowej to marnowanie pieniędzy? To sie nie dziwię czemu Polki nie chcą rodzić w Polsce. Jak
  • Odpowiedz
no nie, żadna kobieta nie patrzy: o kurła, porodówka!

@Aldona_Lipska: masz racje, żadna nie patrzy na to ale za to patrzy na dostępność i jakość tej usługi ( ͡° ͜ʖ ͡°) zaostrzenie prawa aborcyjnego miała wpływ ale mały na to, juz wcześniej był trend spatkowy
Dejvidek25 - >no nie, żadna kobieta nie patrzy: o kurła, porodówka!

@Aldona_Lipska: ...

źródło: 1000013267

Pobierz
  • Odpowiedz
na porodówki z których nikt prawie nie korzysta, tak.

@Aldona_Lipska: no właśnie , prawie, nadal są kobiety która rodzą płacą podatki a jest im odbierane dostęp do porodówki w powiecie bo neoliberałów w warszasce nie może wydać na to hajs bo uj wie czemu
  • Odpowiedz