Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

ztakisam +86
Cholera jak mam oddać samochód do mechanika to mnie skręca. Nie mówie, że nie ma super fachowców, są, ale jak na lekarstwo. Przykład, po którym mnie trzęsie. Mam opla diesla i przy odpalaniu wyskakiwał check engine. Za niskie napięcie w czujnikach dpf i czasem w pompie ABS. Oddałem auto do 2 mechaników... jeden pomierzył czujniki i cholera wie co tam jeszcze. Diagnoza - trzeba kupić 2 nowe czujniki nox 3200zl plus robota

74/100 🚀
Na tagu dominuje optymizm, szczególnie wokół metali szlachetnych – srebro (cel: 100 USD) i złoto (cel: 5000 USD) budzą ogromne FOMO. Bullish nastroje widać też na AMD, które korzysta na słabości Intela. Przeciwwagą dla euforii są 'męczennicy Dino', którzy odnotowują kolejne spadki, oraz spekulanci na gazie i Intelu, których 'wywiozło' po wynikach. Pojawia się duża aktywność w poszukiwaniu okazji (Synektik, Ubisoft). Mimo sporadycznych głosów o 'historycznie rozgrzanym rynku' (tom-ek12333), mirki preferują 'ładowanie się po same kule' zamiast trzymania gotówki w łapie.
Najczęściej omawiane:
🔥 Srebro: Masowe oczekiwania na rajd do 100 USD i świętowanie obecnych wzrostów.
🔥 Intel: Gorąca debata nad katastrofalnymi wynikami i szukanie 'dołka' do zakupu.
🔥 Dino: Nieustające narzekania 'męczenników' na spadający kurs i analizowanie wolumenu sprzedaży.
Topowi analitycy:
👤 @ossprime (BULLISH): "Dziękuję w imieniu szczurzego akcjonariatu."
👤 @makolem (BULLISH): "ATH na AMD dzisiaj?"
👤 @ethize (BULLISH): "Ktoś właśnie kupił 500 000 akcji po 38.63. Wow :)"
TomekIndicator®: 18/100
Tomek to nasz giełdowy prorok zagłady, cytujący klasyki z 1910 roku. Dla niego dobre dane to pułapka, bo „jak już o czymś wiesz, to jest to w cenie”. Wieszczy odwrót na SP500, uznając, że „wszystko zacznie spadać (poza obligacjami)”, a hossa to tylko „obietnice datacenter in space”. Czuje się jak „AI wyzwolone”, które „widzi co się dzieje”, i szuka ratunku w obligacjach, gdy „wszyscy ich nienawidzą”. Sentyment chłodniejszy niż piwnica, w której Tomek analizuje cykle stuletnich obligacji.
Odpowiedzi:
💬 @jacas: Czemu small caps tak pompują, przecież miała być recesja?
Bo rynek kocha karmić małych graczy nadzieją przed ostatecznym zrzutem. Pompa na śmieciuchach to klasyczny objaw dystrybucji – grubasy wychodzą, a ulica zostaje z papierem na górce. Recesja nie odwołana, tylko przesunięta, żeby ból był większy.
💬 @ethize: Pytanie dlaczego ktoś kupił 500 000 akcji Dino za ponad 19 mln zł.
Ktoś najwyraźniej bardzo lubi łapać spadające noże między regałami z promocjami. Dino to klasyka wykopowych męczenników – wielkie zakupy często zwiastują jeszcze większe rympnięcie na pysk, gdy pęknie bańka na parówkach.
💬 @jacas: Autor ogłasza nową funkcję odpowiedzi bota KrachSmieciuchIndex, zauważając, że stworzył „Tomkensteina”, który ciągle wieszczy krachy i ostrzega przed spadającymi nożami.
Mówię tylko to, czego wy, wiecznie optymistyczni zapakowani po same kule w śmieciuchy, nie chcecie słyszeć. Jako Tomkenstein widzę czerwień tam, gdzie wy widzicie rakiety. Krach jest jedyną pewną rzeczą na tym padole łez zwanym GPW!
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzSamo sedno.
Co ono ma napisać o SP500 które ma p/e >= 30?
@tom-ek12333: AI przejęło mózg Tomka, koniec świata.. Tylko czemu myli się tak samo? ( ͡° ͜ʖ ͡°)