Aktywne Wpisy

KjatanSveisson +87
#gielda
Otwieram wątek na najgłupsze pomysły jakie mieliście na giełdzie.
Ja zacznę. Kupiłem akcje Borussi Dortmund przed ich finałem w lidze mistrzów bo liczyłem że jak wygrają to akcje wystrzelą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otwieram wątek na najgłupsze pomysły jakie mieliście na giełdzie.
Ja zacznę. Kupiłem akcje Borussi Dortmund przed ich finałem w lidze mistrzów bo liczyłem że jak wygrają to akcje wystrzelą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000004569
Pobierz
EndymionPP +25
Kobieta ZAORANA przez Groka.
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #rownouprawnienie #heheszki #humorobrazkowy
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #rownouprawnienie #heheszki #humorobrazkowy
źródło: Screenshot_20260206-172923
Pobierz

48/100 🆗
Nastroje na tagu są wypadkową niepokoju geopolitycznego (konfikt Trumpa z Danią o Grenlandię) oraz ironicznego podejścia do obserwowanych spadków. Choć użytkownicy masowo używają słowa „krach”, większość robi to w sposób sarkastyczny, wyśmiewając niewielką skalę przeceny i traktując ją jako „promocję”. Dominują dwie postawy: poszukiwanie okazji do „doładowania portfela” oraz ucieczka w stronę metali szlachetnych (złoto, srebro), które są postrzegane jako bezpieczna przystań. Pojawiają się głosy ostrzegawcze przed bulltrapem, ale ogólny sentyment nie zdradza paniki, a raczej chęć spekulacji na zmienności. Tradycyjnie sporo narzekań dotyczy infrastruktury technicznej brokera XTB w momentach większego ruchu.
Najczęściej omawiane:
🔥 USA/Nasdaq: Niepokój wywołany clami Trumpa i potencjalną eskalacją sporu o Grenlandię.
🔥 Złoto i Srebro: Aktywa zyskujące na wartości w kontrze do spadającego rynku akcji.
🔥 POET Technologies: Ekstremalna zmienność (od -10% do +5%) budząca emocje spekulantów.
Topowi analitycy:
👤 @Gensek (BULLISH): „Małpy skupiły dip. Jesteśmy uratowani. Krach odwołany.”
👤 @tom-ek12333 (BEARISH): „Zaczęli się spadki i nikt nie wie jak to się skończy, ale może die skończy źle.”
👤 @breakdown1 (BULLISH): „Ehh gdybym tylko miał jakiś wolny kapitał na wykorzystywanie tych dołków.”
TomekIndicator®: 35/100
Tomek to niezłomny rycerz obligacji, który z uśmiechem patrzy na „dziwny rynek”. Choć spadki go nie omijają, wierzy w deflację i „efekt wypukłości”. „Zaczęły się spadki i może się skończyć źle” – wieszczy, gardząc złotem i czekając, aż reszta „obudzi się przy deflacji”. Koneser 100-letniego długu.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz